header img

Agenda

14 Nov

Doedag Drachten

Hé aanstormende brugklasser!

Zit je in groep 8 en kan je niet wachten om naar de middelbare school te gaan? Of ben je alvast benieuwd hoe het is om op het Gomarus College te zitten? Houd dan 14 november vrij in je agenda!  

Op deze dag organiseren wij een Doedag. Je maakt dan kennis met onze verschillende opleidingen (vmbo, havo en vwo) en kan lekker zelf aan de slag. We laten je zien wat een fijne school wij zijn waar jij je als kind van God mag ontwikkelen. We leggen je dan ook meer uit over onze christelijke identiteit. Zo is het bij ons heel gewoon om samen te bidden en de Bijbel te lezen. 

  • Datum: dinsdag 14 november 2023 
  • Tijd: 09.00 – 13.50 uur 
  • Locatie: De Drift 38, Drachten 

Door de kleinschaligheid en fijne samenwerkingen tussen docenten en de leerlingen, ken je elkaar snel bij naam en is elke leerling goed in beeld bij de docenten. Eén rondje door onze school en je voelt je direct thuis!  

Programma 

Je begint ’s ochtends op de locatie van het Gomarus College waar je het dichtst bij woont. In jouw geval is dat Gomarus College Drachten. ‘s Middags is er voor iedereen een programma op het Vondelpad in Groningen, met verschillende workshops. Zo krijg je een goed beeld van het voortgezet onderwijs.  

Je wordt met een bus naar het Gomarus College in Groningen gebracht en ook weer teruggebracht naar Drachten. 

Kom de fijne sfeer zelf proeven en meld je hieronder aan! 

Kan je niet aanwezig zijn? Jammer, maar geen zorgen: we organiseren een extra Doedag op 14 februari 2024. Ook dan ben je natuurlijk van harte welkom! 

Geef je hier op voor Doedag

Uw mailadres wordt gebruikt om een bevestiging te sturen
Mocht er iets zijn, dan kunnen we gemakkelijk even bellen
De begeleiders (leerkrachten en ouder(s)/opvoeder(s)) krijgen een lunch aangeboden. De kinderen krijgen een broodje, maar het is wel verstandig om een eigen lunchpakket mee te geven.
Welke richting denk je te gaan doen?(Vereist)
(voorlopig verwacht niveau)

Workshops

Na het ochtendprogramma ga je twee workshops volgen passend bij de richting die je zojuist aangevinkt hebt. Heb je gekozen voor basis/kader of theoretische leerweg? Kies hieronder alvast de richting die je leuk lijkt, op volgorde van 1e voorkeur t/m 3e voorkeur.*


*Je kunt niet twee keer dezelfde keuze maken.

Ik ga waarschijnlijk naar basis of kader (vmbo)

Kies tussen Mens&Dienstverlenen óf Techniek&Vakmanschap
Kies uit Economie&Ondernemen / Zorg&Welzijn / Produceren Installeren & Energie / Bouwen Wonen & Interieur / Mens&Dienstverlenen / Techniek&Vakmanschap
Kies uit Economie&Ondernemen / Zorg&Welzijn / Produceren Installeren & Energie / Bouwen Wonen & Interieur / Mens&Dienstverlenen / Techniek&Vakmanschap

Ik ga waarschijnlijk naar theoretische leerweg (VakMavo/ VakHavo)

1e keuze: LeerCentrum (natuur-/scheikunde en Techlab). Deze workshop staat al vast, je hoeft hier alleen een 2e en 3e keuze aan te geven.

Kies uit Economie&Ondernemen / Zorg&Welzijn / Produceren Installeren & Energie / Bouwen Wonen & Interieur
Kies uit Economie&Ondernemen / Zorg&Welzijn / Produceren Installeren & Energie / Bouwen Wonen & Interieur

Ik ga waarschijnlijk naar theoretische leerweg of havo

Je wordt ingedeeld in workshops op Vondelpad 2 en Vondelpad 3 gericht op theorie en praktijk, je hoeft hier dus niet te kiezen.

Ik ga waarschijnlijk naar havo of vwo

Je wordt ingedeeld in workshops op Vondelpad 3 gericht op havo/vwo, je hoeft hier dus niet te kiezen.

Ik ga waarschijnlijk naar tweetalig onderwijs

Je wordt ingedeeld in workshops op Vondelpad 3 gericht op tweetalig onderwijs, je hoeft hier dus niet te kiezen.