header image
Assen MR. Groen v. Prinstererlaan

Talentontwikkeling

Op onze school hebben we het vak talentontwikkeling. Dit betekent dat er zeven dagen in het jaar een talentontwikkelingsdag (TO-dag) is waarbij leerlingen van alle leerjaren en niveaus de mogelijkheid krijgen talenten te ontdekken die ze van God gekregen hebben.

Het vak sluit aan bij de visie van het Gomarus College in Assen: leerlingen nemen verantwoordelijkheid voor hun eigen leerproces door de keuzes die ze maken, ontdekken samen met andere leerlingen uit alle jaren en niveaus waar hun talenten liggen en het vak draagt bij aan de school als een plek waar iedereen elkaar kent en zich veilig voelt. 

”Wat ik mooi vind aan deze TO-dag is dat leerlingen mogen groeien op gebieden waar je normaal gesproken niet mee in aanraking komt.” Mevrouw van der Molen.

Tijdens een TO-dag vervalt het normale lesprogramma en worden er in twee rondes workshops aangeboden uit de vier deelgebieden: sport, sociaal, cognitief en creatief. Er is een ruime keuze aan workshops en leerlingen mogen zelf kiezen welke workshop ze willen volgen. Voorbeelden van workshop zijn bijvoorbeeld: poëzie, biblejournaling, fotografie, atletiek, tuinieren, taarten maken, wildplukwandeling of decopatch. Iedere workshopsronde duurt drie lesuren en wordt gegeven door docenten, ouders en (oud)-leerlingen. Elke TO-dag wordt afgesloten met een enquete en evaluatie die weer gebruikt wordt voor het organiseren van een volgende TO-dag.  

“Gezellig dat je ook eens met andere leerlingen samen iets doet.” Leerling Gomarus Assen.