Nieuws

Vondelpad 1 & 3

Vondelpad 3 inspireert internationale studenten van de RUG

De studenten waren onder de indruk van de lessen. • donderdag 27 september 2018

Vandaag ontving Vondelpad 3 internationale studenten die aan de RUG het vak CLIL volgen. CLIL is een methodiek die wordt toegepast op tto-scholen. Aangezien Vondelpad 3 veel ervaring heeft op dit vlak, verwelkomen we de studenten om een kijkje te nemen in onze lessen.

De studenten waren laaiend enthousiast. Ze wilden liever nog veel meer lessen bekijken, zeiden ze. Ze waren onder de indruk van het niveau Engels van de leerlingen, zelfs van de leerlingen die nog maar drie week geleden begonnen aan hun tto-opleiding. Ze hebben genoten van de open gesprekken die ze met leerlingen voerden.

De studenten waren ook onder de indruk van de lessen: leerlingen kregen veel kans om hun spreekvaardigheid te oefenen en konden hun mening geven en vormgeven. De lessen waren fysiek actief, stimulerend en interactief. Er was aandacht voor culturele verschillen en de lessen werden persoonlijk gemaakt.

Natuurlijk waren de docenten op Vondelpad 3 erg blij met deze reacties. Hoewel we voldoende scholing en ervaring hebben, blijft het altijd spannend om iemand uit te nodigen in je les. Hoe je het wendt of keert, het is voor alle partijen een leerervaring: voor studenten, docenten en leerlingen.

Volgende maand komen de studenten terug. Ze worden gekoppeld aan een docent en gaan een les ontwerpen en misschien zelfs geven. Vorig jaar was dit voor ons een inspirerende ervaring en we hopen dat het dit jaar weer zo mag zijn.