Nieuws

Vondelpad 1 & 3

Voorronde Deutscholympiade te Groningen

Jesse van der Zeijden door naar de nationale ronde • donderdag 10 december 2015

4 december voorronde Deutscholympiade te Groningen

Elk jaar vindt de voorronde van de Deutscholympiade plaats in één van de universiteitsgebouwen te Groningen. Ook dit jaar deden er weer vier leerlingen van het Gomarus College mee: Jesse van der Zeijden (3Va), Geline Verweij (3Va), Suzanne Volk (4Vb) en Sanne van Weringh (4Vb).

Op 4 december probeerden zij en heel wat leerlingen van andere scholen uit Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en zelfs Noord-Holland mee om een plek te bemachtigen voor de nationale ronde in Amsterdam. Het uiteindelijke doel is de beste leerling Duits van Nederland te worden. Daarvoor moeten de deelnemende leerlingen vier onderdelen zo goed mogelijk proberen te maken. Het gaat om leesvaardigheid, dictee, luistervaardigheid en een groepspresentatie over een onderwerp.

Het onderwerp was: “Handys – Fluch oder Segen?” (Mobieltjes – vloek of zegen?) Voor deze groepspresentatie hadden de leerlingen slechts een uurtje voorbereidingstijd. Per onderdeel krijgen de deelnemers een score. De leerlingen met de hoogste score mogen meedoen aan de nationale ronde. Die vindt op 11 maart 2016 plaats in het Goethe Institut te Amsterdam in een prachtig pand aan de Herengracht. Wie daar wint, mag door naar de Internationale Deutscholympiade in Berlijn.

Eén leerling van het Gomarus College, te weten Jesse van der Zeijden (3Va), heeft de nationale ronde bereikt! Gefeliciteerd!

Deelnemers Gomarus College aan de Deutscholympiade