Nieuws

Vondelpad 1 & 3

Eline Bos en Sanne Mol beste Healthy Ageing profielwerkstuk

Hanzehogeschool reikt prijs voor het beste Healthy Ageing profielwerkstuk uit: Profielwerkstuk Eline en Sanne stak “met kop en schouders boven de rest uit”, aldus de jury. • vrijdag 15 april 2016

De Gomarus leerlingen Eline Bos en Sanne Mol wonnen de eerste prijs voor het beste Healthy Ageing profielwerkstuk, uitgereikt door het Centre of Expertise Healthy Ageing van de Hanzehogeschool Groningen! Volgens de begeleider van de dames uit 6vwo was hun verslag zo goed, dat ze hun profielwerkstuk ‘De smaakontwikkeling van kinderen’ hebben ingezonden.

De prijswinnaars waren, samen met ouders, docenten en klasgenoten, naar de feestelijke bijeenkomst gekomen. Na een korte presentatie van Joost Degenaar, directeur van het Centre of Expertise Healthy Ageing, kwamen alle prijswinnaars aan het woord om hun keuze voor het onderwerp toe te lichten.

De profielwerkstukken werden beoordeeld op onder andere maatschappelijke relevantie, originaliteit en kwaliteit van het onderzoek. De jury was lovend over het werk van Eline en Sanne. Woorden als “met kop en schouders boven de rest uit” tot “plezier om het verslag te lezen” vielen hen ten deel. De dames kregen een mooi certificaat, een bos bloemen en een envelop met geheime inhoud.

Met deze wedstrijd stimuleert het Centre of Expertise Healthy Ageing middelbare scholieren iets te doen met het thema Healthy Ageing, zodat ze zich beter bewust worden van dit thema dat niet meer weg te denken is in onze maatschappij.