Nieuws

Vondelpad 1 & 3

Sportactiviteiten én resultaten sectie LO/BSM

Afgelopen tijd is er door veel leerlingen meegedaan aan de voorrondes én finale van Olympic Moves. • maandag 4 juli 2016

Olympic Moves is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Het is een jaarlijkse competitie tussen scholen uit het voortgezet onderwijs, waarbij scholieren elkaar op school, regionaal en daarna nationaal uitdagen om het kampioenschap voor scholen. Via selectieprocedures op school en meer dan 75 regionale finales komen jaarlijks leerlingen van ruim 300 scholen, dit is bijna de helft van alle middelbare scholen, in beweging met Olympic Moves. De winnaars (ongeveer 6000 leerlingen) van de regionale finales plaatsen zich voor Olympic Moves The School Final in het Olympisch Stadion in Amsterdam (dit jaar gehouden op vrijdag 10 juni 2016). Gedurende een dag samen vol sport, plezier en show strijden zij in en rondom het stadion om het nationale kampioenschap voor scholen.

Dit jaar hebben we meegedaan aan de volgende onderdelen:

  • basketbal: voorrondes gewonnen, meegedaan in Amsterdam aan de School Final Olympic Moves
  • volleybal: voorrondes gewonnen, meegedaan in Amsterdam aan de School Final Olympic Moves)
  • atletiek (voorrondes gewonnen, meegedaan in Amsterdam aan de School Final Olympic Moves)
  • softbal (voorrondes gewonnen, meegedaan in Amsterdam aan de School Final Olympic Moves)

Bij korfbal / frisbee / zaalvoetbal en floorball hebben we ons niet kunnen plaatsen voor de finales.
Resultaten zijn, zoals hierboven wel blijkt, wisselend, de lol en het plezier is altijd top!

Daarnaast doen we mee aan en doen we het goed op het PVT (meiden bovenbouw kampioen! en de jongens een keurige 3e plaats), de schaats-ploegenachtervolging levert ook altijd een finaleplaats op in de strijd om het Nederlands kampioenschap. En ook in het roeien laten we ons niet onbetuigd. De Bommen Berendbootrace (een wedstrijd door de grachten van Groningen) werd op overtuigende wijze gewonnen, daarnaast hebben een viertal jongens na hun examen mee hebben gedaan aan het NK Schoolroeien op de bosbaan in Amsterdam en de 5e plek wette veroveren.
Ook individueel is er succes; Matthijs v Meerendonk (5vwo) wist zich op verschillende zwemnummers te plaatsen voor het NK zwemmen met een 8e plaats als hoogste resultaat.

Wij, als docenten van de sectie LO-BSM, zijn trots op onze leerlingen. Niet alleen vanwege de inzet (menig donderdagmiddag is er in hun vrije tijd getraind), maar ook vanwege de sportiviteit en de manier waarop gespeeld wordt: een plezier om mee te werken.

Ook komend cursusjaar zullen we weer veel buitenschoolse sportactiviteiten aanbieden. Voor iedereen toegankelijk: niet alleen de uitblinkers zijn welkom, ook degene die de sport gewoon leuk vindt, is welkom op de selecties/trainingen!

De sectie LO-BSM wenst iedereen een sportieve, blessurevrije vakantie toe en hoopt in september bij de verschillende selecties/trainingen veel leerlingen te verwelkomen!

Sectie LO-BSM (Dhr. Broekema, Poelarends, van der Wal en Wonderman)