Nieuws

Vondelpad 1 & 3

9 leerlingen op reis naar Tasmanië

Time flies when you’re having fun! • vrijdag 3 maart 2017
Time flies when you’re having fun!

Het is bijna niet te geloven dat we al meer dan een week van huis zijn. Time flies when you’re having fun! De jongens hadden op de heenreis nog een fantastisch avontuur in China en de meisjes reisden door naar Sydney om vervolgens samen onze reis vanaf Sydney te hervatten.
In Hobart werden we letterlijk warm ontvangen. Een blauwe lucht en een BBQ met prachtig uitzicht. Vervolgens gingen leerlingen met hun gastgezin mee naar huis. Op maandag kwamen ze terug op school met de meest fantastische verhalen over hun weekend. Aan het begin van de week stonden er een aantal lesdagen op het programma. Helemaal geen straf voor onze leerlingen want er staan een heel aantal vakken op het rooster die op Vondelpad 3  niet of minder voorkomen: cooking, woodwork, drama, music, outdoor education, creative writing, art en music. Ook bij de theorievakken konden onze leerlingen laten zien wat ze in hun mars hadden. Af en toe konden ze de Tasmaanse leerlingen zelfs helpen met hun opdrachten!
Later in de week stond een bezoek aan de burgemeester en het “heritage” project op het programma. Leerlingen leerden over de connectie tussen Kingston en Grootegast en ze spraken opa’s en oma’s die rond 1950 van Nederland naar Tasmanië waren verhuisd. Deze informatie konden ze gebruiken voor hun opdracht over emigratie en assimilatie die ze na deze reis moeten inleveren.
Highlights voor leerlingen waren het uitzicht vanaf Mount Wellington en de surfles de dag erna. Op woensdagavond reden we vlak voor zonsondergang naar de top van Mount Wellington. We konden eerst van de zonsondergang genieten en vervolgens van het prachtige uitzicht over alle lichtjes van de stad Hobart. Een dag later stond de surfles op het programma. Wat een lol! Zowel voor leeringen als docenten. En het is iedereen gelukt om een golf te pakken. Een echt Australische ervaring!
Vandaag stonden er weer een reguliere Tasmaanse schooldag op het programma. Ook kregen de leerlingen alvast uitleg over het “ Maria Island” schoolkamp van komende week: een echt survival kamp. Leerlingen moeten in groepjes hun eigen eten koken, er is geen stromend water, geen elektriciteit. Dat zal even wennen zijn, maar ook erg leuk. Ze komen vast heel zelfstandig terug.