Nieuws

Vondelpad 2

Bedrijfsbezoek H&A klas 3 bij Bernard Roerdink

Bedrijfsbezoek H&A klas 3 bij Bernard Roerdink • maandag 11 januari 2016

Klas 3 Handel & administratie is op bedrijfsbezoek geweest. Niet zomaar even een spontane visite, eerst hebben we ons voorbereid op het bezoek, d.m.v. onderzoek van de website van het bedrijf. Daarna hebben we vragen geformuleerd waar we een antwoord op wilden hebben, Vervolgens gingen we op bezoek en konden we onze vragen kwijt. Daarna moesten we in een krantenverslag laten zien wat we geleerd hadden. Onderstaand het ‘beste’ krantenartikel.

Het 'beste'krantenartikel

Afgelopen Vrijdag 20-11-2015 zijn de klassen 3HABK (Handel kader & Basis) op bedrijf bezoek. Samen zijn we naar Groothandel Bernard Roerdink geweest. We werden met open armen door oom Geert ontvangen. Met een welkom en een beker warme chocolademelk kregen we een rondleiding door hun groothandel heen.

Kleine geschiedenis van Bernard Roerdink

Leerlingen van klas 3 handel gingen vrijdag 20 november 2015 naar Roerdink, toen we met z’n alle aan waren gekomen, kregen we een heerlijke kop warme chocolademelk.  We kregen tijdens het drinken kregen we een rondleiding door hun groothandel. Als 1ste  werd gezegd dat het vroeger een melkfabriek was het is een oud gebouw maar een modern bedrijf geworden. Sinds 20 jaar hebben ze een nieuw systeem waardoor alles een stuk makkelijker word voor hun. Als groothandel zijn ze met 3 medewerkers begonnen niet echt groot dus. Ondertussen zijn ze uitgegroeid tot een echte Groothandel met zo’n 12/13 medewerkers. Oom Geert begon op z’n 15e leeftijd met werken, hij vond het zo leuk dat hij nog steeds werkt. Oom Geert werkt er inmiddels al 40 jaar! En hij doet het met plezier, “elke dag een nieuwe uitdaging” zei hij. Het minst leuke zijn de klachten. Om klachten te voorkomen, verkopen ze hele goede producten.

Hoe gaan ze te werk?

Ze hebben ook uitgelegd wie er allemaal kunnen kopen bij Groothandel Roerdink. Wij als gewone consumenten kunnen er niks kopen, een Groothandel is er voor bedrijven zoals een timmerbedrijf. Maar Roerdink verkoopt zijn spullen niet aan eind producten. Roerdink verkoopt voornamelijk kleding en dan gaat het om werkkleding. Je hebt o.a. veiligheid schoenen, reflectie vesten, maar ze verkopen ook slippers, handschoenen, sjaals & schaatsen. Roerdink koopt z’n spullen van fabrieken, elke maand bestellen ze aan groot aantal paar van bepaalde producten in. Er zijn tegenwoordig ook veel internetbedrijven die bij Groothandel Roerdink hun producten inkopen. De Order komt dan via de mail binnen en worden 2x uitgeprint 1x voor de klant.  Zo gaat Bernard Roerdink te werk.

Spullen die je kan kopen bij Bernard Roerdink

Je kan van alles kopen bij Bernard Roerdink, van slippers tot aan bergschoenen. 70% van alles zijn kleren & CA. 30% schoenen. Ze hebben wel 150 verschillende soorten schoenen. Ze hebben allemaal verschillende maten, het kleinste wat ik gezien had is maar 26 en het grootste is maat 53. Ze hebben dus allerlei maten. Ze Hebben ook klompen Groningse klompen; Drentse klompen; Friese klompen, klompen met een koeien print, ouderwetse klompen & klompen met bloemetjes print.  

Het einde

Aan het eind toen de rondleiding bijna was afgelopen, mochten we nog een kijkje nemen in een soort ‘bezoekers kamer’ daar kunnen klanten de spullen passen en bekijken. Er liggen daar schaatsen, slippers en pantoffels. Het was een erg leuk bedrijfsbezoek en we hebben wel heel wat geleerd, bijv. hoe ga je te werk in een groothandel? En hoe is het in een groot handel. Zoals Oom Geert al zei… Een tevreden klant blijft een klant.  En zo is dat.. Zoals ik al eerder zei.. Het is een eer om daar een bekijkje te mogen nemen.

Artikel geschreven door Marijke Hess Busselaar.