Nieuws

Vondelpad 2

Gomarus Awards 2016

Tijdens een feestelijke gala-avond op vrijdag 15 april 2016 werden de Gomarus Awards uitgereikt in de Stadskerk in Groningen! Een geslaagde avond met veel winnaars en mooie optredens. • dinsdag 19 april 2016

Reinder Doornbos, Linda Pilon, Lorencia Wijma en Wiantha Dijkstra zijn de winnaars van de Gomarus Awards 2016! Tijdens een feestelijke gala-bijeenkomst in de Stadskerk Groningen met klasgenoten, docenten, familie en vrienden werden de awards uitgereikt. Anne-Mar Zwart, EO-presentatrice van o.a. het programma ‘Hip voor Nop’, presenteerde de avond.

Reinder won de award voor ‘Stagiaire van het jaar’. Zijn stagebegeleider was lovend: “Reinder is een leergierige, fatsoenlijke jongen die nooit stil staat.” Toen de jury vroeg wat hij zoal gemaakt had kon hij in detail uitleggen hoe een aardbevingsbestendige schoorsteen gebouwd wordt. Door deze stage is Reinder ervan overtuigd dat in de bouw werken bij hem past. De award werd uitgereikt door oud-docent en jurylid Klaas Linde.

De award voor ‘Sectorwerkstuk van het jaar’ ging naar Linda en Lorencia. De meiden deden onderzoek naar het werk van pedagogische medewerkers in het ziekenhuis. Doordat ze van onderwerp zijn geswitcht hebben ze in korte tijd hun onderzoek moeten doen. Dat was “stressen”, vond Linda, maar gelukkig zorgde Lorencia altijd voor een stukje rust tijdens deze momenten. David de Jong, jurylid en directeur havo/vwo, prees de dames om hun samenwerking en goed uitgewerkte werkstuk.

‘Kanjer van het jaar’ is Wiantha. Zij heeft 1,5 jaar alle lessen thuis moeten volgen door lichamelijke klachten en operaties. De jury was erg onder de indruk van haar doorzettingsvermogen en haar aanstekelijke opgewekte karakter. “We hebben veel bewondering voor haar manier van in het leven staan en vinden dat geweldig groots”, aldus jurylid en CU-Statenlid Stieneke van der Graaf. Met een smile van oor tot oor nam Wiantha haar award in ontvangst.  

Op de feestavond werden alle vmbo’ers die het afgelopen jaar bij vakwedstrijden, beroepenwedstrijden en sportwedstrijden in de prijzen gevallen zijn, ook gehuldigd. 

“Geen leerling is hetzelfde en al deze toppers hebben we keihard nodig in onze samenleving.”
Stieneke de Graaf over alle genomineerde leerlingen

Naast de uitreiking van de awards werd de avond gevuld met optredens van leerlingen én docenten. Het publiek kon genieten van verschillende dansstijlen, een trampoline-act en muziek. De bovenbouwband zong een aantal prachtige praise nummers en de onderbouwband performde een nummer waarbij het trommelspel grote indruk maakte.

Peter Holsappel, directeur vmbo, kijkt met trots terug op een prachtige avond!