Nieuws

Irenestraat

Gomarus Leeuwarden beste vmbo-gt school van Nederland!

Uit het Elsevier onderzoek 'beste scholen' komt Gomarus Leeuwarden als beste vmbo-gt school van Nederland uit de bus! • dinsdag 21 januari 2020

Elk jaar doet het blad Elsevier onderzoek naar de prestaties van de VO-scholen in Nederland. Ook dit jaar komen ze met een lijst van beste scholen per provincie. Gomarus Leeuwarden is met de gemengd-theoretische leerweg in het vmbo dé superschool van Nederland! De school scoort namelijk op alle beoordeelde vier onderdelen ‘super’.

Wederom een super prestatie!

De afgelopen jaren scoort het Gomarus College steeds als één van de beste in de beoordeling van Elsevier.

IJverige leerlingen, persoonlijke aandacht en ruimte voor experimenten. Het zijn de ingrediënten voor het succes van het Gomarus Leeuwarden.
Daarnaast heeft Gomarus Leeuwarden een nieuw schoolgebouw, is de locatie uitgebreid met een havo-bovenbouw en werken ze sinds dit schooljaar met flexroosters (meer keuzevrijheid en maatwerk voor leerlingen). 

Nog drie Gomarus locaties behoren tot de beste scholen in Nederland

Naast Gomarus Leeuwarden behaalt het Gomarus College nog drie plekken in de super scholen ranglijst. Het Gomarus College in Drachten is ook superschool en Groningen Vondelpad 2 heeft de beste vmbo-basis van de provincie Groningen. Daarnaast scoort (voormalig) Zuidhorn* als beste vmbo-gt school in de provincie Groningen. 

Elsevier geeft de scholen per afdeling het predicaat 'voldoende', 'onvoldoende', 'goed' of 'superschool’.

Elsevier heeft de scholen op onderstaande punten beoordeeld:

  • Onderwijspositie: positie van de leerling in de derde klas vergeleken met het advies dat de basisschool gaf.
  • Onderbouwsnelheid: percentage leerling onvertraagd in klas 3.
  • Bovenbouwsucces: percentage leerlingen dat overgaat zonder zittenblijven en in één keer het examen haalt.
  • Examencijfers: gemiddelde cijfers centraal examen

* De gemiddelde scores zijn over drie jaar berekend om te voorkomen dat uitschieters in de onderwijsresultaten van één jaar een vertekend beeld geven. Vandaar dat Gomarus Zuidhorn ook nog is meegenomen, want de school was toen nog niet gesloten.