Nieuws

Irenestraat

Schrijfweek Leeuwarden

De hele week zijn de leerlingen van Gomarus Leeuwarden aan de slag gegaan met het thema 'schrijven'. • vrijdag 11 maart 2016

De eerste week na de voorjaarsvakantie hebben de leerlingen uit Leeuwarden heel wat af geschreven, dit in het kader van de Schrijfweek. Tijdens de Schrijfweek werd hier in allerlei vakken op verschillende manieren extra aandacht aan gegeven.

Zo maakten leerlingen met wiskunde een geheimschrift van priemgetallen, een filmrecensie bij biologie en een advertentie voor een zelfgemaakte geïsoleerde beker bij natuurkunde.
Per klas werd er gewerkt aan een doorschrijfverhaal waarmee de winnende klas een broodje kroket kon verdienen. De echte schrijfliefhebber kon met de verhalenwedstrijd een boekenbon winnen of kan nog meedoen aan de poëziewedstrijd rond 4 en 5 mei. De winnaar mag het gedicht voordragen bij de herdenking in de Prinsentuin in Leeuwarden.

De excursie van 3B naar NDC mediagroep en het bezoek van Eline Hoogenboom van tijdschrift Belle gaven de Schrijfweek nog een extra dimensie

Bij NDC mediagroep, uitgever van LC, DvhN en FD, kregen de leerlingen een rondleiding door de drukkerij. Eline Hoogenboom van het christelijke meidentijdschrift Belle vertelde wat er allemaal komt kijken bij het maken van een tijdschrift (o.a. themakeuze, fotoshoot, bladritme en marketing).

Al met al was het een geslaagde week waarin het belang en het plezier van schrijven centraal stond!