Nieuws

Vondelpad 1 & 3

Adrian, vwo leerling, krijgt beurs voor studiereis naar Duitsland

Vorige maand heeft Adrian Winters (5 vwo) gesolliciteerd naar een beurs via het Prämienprogramm van Nuffic. De beurs bestaat uit een studiereis van drie weken naar Duitsland. • donderdag 28 maart 2019

Vorige maand heeft Adrian Winters (5 vwo) gesolliciteerd naar een beurs via het Prämienprogramm van Nuffic. De beurs bestaat uit een studiereis van drie weken naar Duitsland. De reis biedt een veelzijdig programma met veel excursies. Er is niet alleen aandacht voor het land, de natuur en de cultuur, maar ook voor geschiedenis, politiek, economie en sport. De voertaal van alle activiteiten is Duits.

Vanuit het Gomarus hebben tot nu toe vier leerlingen in de afgelopen jaren gesolliciteerd. Drie van hen zijn op gesprek geweest. En één heeft op de reservelijst gestaan. Adrian is doorgedrongen tot de top die ook daadwerkelijk de beurs krijgt!

De voorronde betrof een sollicitatiebrief in het Duits, met een aanbevelingsbrief van mevrouw Douma (docent Duits) en een paar andere documenten. Per jaar mogen hooguit twee leerlingen per school solliciteren.

Goed nieuws was er een paar weken geleden: Adrian was op gesprek uitgenodigd. Hij zat bij de laatste 40 (dit jaar waren er 200 gegadigden, terwijl de organisatie 80 inzendingen had verwacht).

In het oude grachtenpand van het Goethe Institut (Herengracht in Amsterdam) werd hij op motivatie en items uit zijn brief bevraagd. En met goed resultaat: Hij zit bij de 20 leerlingen die vanuit Nederland naar Duitsland af mogen reizen! Adrian heeft gekozen voor het Deutschland Plus Programm, wat in juli 2019 plaatsvindt.

Deutschland Plus Programm

De leerlingen reizen samen met twee volwassen begeleiders uit Nederland drie weken naar Bonn, Leipzig en Erlangen. De eerste week verblijven ze samen in hostels en hotels. Daarna logeren ze individueel bij een gastgezin en gaan ze met hun gastbroer of -zus mee naar school. Daar wonen ze reguliere lessen bij en volgen ze met hun Nederlandse reisgenoten een apart lesprogramma.

Later volgt nog een reünie op de ambassade van Duitsland in Den Haag.