Nieuws

Vondelpad 1 & 3

Aniek Reinders, vwo 6 leerling, slaagt cum laude in vier profielen!

Aniek Reinders, vwo 6 leerling van het Gomarus College, is geslaagd in alle profielen! • dinsdag 3 juli 2018

Aniek Reinders, vwo 6 leerling van het Gomarus College, is geslaagd in alle profielen! Dat betekent dat zij de afgelopen jaren alle vier de profielen heeft gevolgd en in elf vakken examen heeft gedaan. Daarnaast deed ze ook nog tweetalig onderwijs en heeft hiermee haar Cambridge certificaat gehaald.

Een uitzonderlijke prestatie volgens de onderwijsinspectie. Aniek slaagt namelijk in alle vier de profielen, terwijl je normaal gesproken maar één profiel kiest. Vier profielen betekent zowel cultuurvakken, economievakken en exacte vakken. Eigenlijk kan Aniek dus alles!

Maar Aniek vond het nog niet helemaal voldoende. Ze besloot wiskunde te herkansen in een poging een 9 te halen. Op die manier kon ze ook nog cum laude slagen. En dat is gelukt!

Overigens ging het Aniek niet per se om het halen van hoge cijfers. Ze wilde vooral zoveel mogelijk vakken volgen als extra uitdaging.

Naast Aniek zijn er nog 15 Gomarus leerlingen cum laude geslaagd!
De locaties Zuidhorn en Drachten hebben een slagingspercentage van maar liefst 100% en 20 leerlingen van het Praktijkonderwijs zijn geslaagd in het behalen van hun dromen (een prachtige baan of doorleren)!