Nieuws

Bijzondere Franse lessen op het Gomarus volop in het nieuws

RTV Noord en Dagblad van het Noorden bezochten Gomarus College i.v.m. het vak Frans • maandag 12 maart 2018

Op het Gomarus College wordt tijdens het vak Frans niet gewoon uit boeken geleerd. De leerlingen leren de Franse taal door het te spreken met behulp van gebaren, interactie, spel, muziek en presentatie. Dit wordt de AIM methodiek genoemd. AIM staat voor Accelerative Integrated Methodology. Sinds 2012 werkt het Gomarus voor het vak Frans met deze methodiek, ontwikkelt door Wendy Maxwell uit Canada, oprichtster en CEO van AIM Language Learning.

Afgelopen week was Wendy Maxwell op bezoek in Nederland voor een conferentie en op de uitnodiging om die week ook een bezoek aan onze school te brengen reageerde ze enthousiast.
Maxwell heeft een aantal lessen bezocht en is in gesprek gegaan met leerlingen en de sectie Frans. Als bedenker van de lessen die onze docenten geven zijn we bijzonder vereerd dat Maxwell een kijkje bij ons is komen nemen.  

Franse docenten van het Gomarus ontmoeten Wendy Maxwell (midden)

RTV Noord Radio en Dagblad van het Noorden op bezoek

Voor deze bijzondere AIM methodiek kwam RTV Noord graag even langs op het Gomarus College. Dinsdagochtend werden oprichtster Wendy Maxwell en Frans docent Wim Gombert geïnterviewd.
En ‘s middag was RTV Noord erbij om op Vondelpad 3 een lesje Frans bij te wonen. Geen Franse les uit boeken, maar met gebaren. Klas 1HVa werd bezocht tijdens een les Frans van mevrouw Lantman.

Ook Dagblad van het Noorden kwam langs en schreef twee artikelen over de AIM methodiek op het Gomarus College.