Nieuws

Dag van de Liefde

14 februari, de dag van de liefde! Op veel Gomarus locaties wordt vandaag extra aandacht besteed aan de liefde. • dinsdag 14 februari 2017

Vandaag staat de hele wereld in het teken van de liefde. Valentijnsdag! Er wordt een beetje extra liefde uitgedeeld deze dag.

Ook op het Gomarus College staat deze dag extra centraal. Er worden workshops gedaan, liefde uitgedeeld en concerten georganiseerd. Hieronder een indruk van de speciale Dag-van-de-Liefde-acties op de Gomarus locaties.

Gomarus Drachten

De leerlingen van het Gomarus College in Drachten zijn vandaag druk bezig geweest met allerlei workshops met het thema liefde. 
En vanavond wordt er een concert met christelijke zanger Martin Brand georganiseerd in het Fries Congrescentrum. Heb je nog niks te doen vanavond? Kom dan genieten van de muziek van Martin Brand. Samen prijzen we Gods onvoorwaardelijke liefde!

Praktijkonderwijs

Ook op het Praktijkonderwijs zijn de leerlingen bezig geweest met het thema Liefde! De leerlingen hebben cadeautjes gemaakt en die zijn ze gaan uitdelen in de stad Groningen. Op het label van de verpakking staat een QR-code die verwijst naar de website van het Praktijkonderwijs. Daar staat de tekst uit Johannes 3:16 mooi verwerkt.

Omdat we geloven dat Jezus van ons houdt, willen wij Zijn liefde doorgeven aan u. Daarom kreeg u een kadootje! In de bijbel staat het zo:

"Want God houdt zoveel van de mensen, dat Hij zijn enige Zoon aan hen heeft gegeven. Iedereen die in Hem gelooft, zal niet verloren gaan, maar zal het eeuwige leven hebben."
Johannes 3:16

Omdat deze mevrouw het zo'n lieve actie vond, kocht ze chocolaatjes voor de leerlingen.

Klik op de puntjes hieronder om de foto's van het Praktijkonderwijs te bekijken.

Gomarus Zuidhorn

Leerlingen van het Gomarus College in Zuidhorn hebben op Valentijnsdag rozen uitgedeeld in het dorp. Rond het middaguur vertrokken circa 30 leerlingen vanaf school op de fiets naar Het Zonnehuis, een verpleeg- en verzorgingstehuis in Zuidhorn. Na een kort welkomstwoord lazen leerlingen zelfgeschreven gedichten over de liefde voor aan de bewoners en gasten die op dat moment aan het lunchen waren. Aansluitend kreeg iedereen een roos. Er waren vele verraste en blijde gezichten.

Ook trokken leerlingen de wijk rond de school in om buurtgenoten blij te maken met een roos. Dat de leerlingen zoveel rozen konden uitdelen was mede te danken aan Bloemenboetiek Mario uit Zuidhorn.

Op het aangehechte kaartje stond de tekst:

”Maar de grootste daarvan is de liefde (1 Korintiërs 13:13).
Liefdevolle groet, de leerlingen van Gomarus College Zuidhorn”.

Op deze manier wilden de leerlingen een beetje liefde doorgeven aan de mensen om hen heen. Zelf kregen de leerlingen die dag, door middel van een eigen cadeautje, ook een blijk van waardering van hun mentoren.

Klik op de onderstaande puntjes om de foto's van deze actie te bekijken.