Nieuws

Gomarus College prijswinnaar nationale finale Skills Talents

Het Gomarus College sleepte afgelopen donderdag twee podiumprijzen in de wacht tijdens de nationale finale van de Skills Talents vakwedstrijden in de RAI Amsterdam. • dinsdag 21 maart 2017

Het Gomarus College sleepte afgelopen donderdag twee podiumprijzen in de wacht tijdens de nationale finale van de Skills Talents vakwedstrijden in de RAI Amsterdam. Het Elektroteam won, voor de tweede keer achterelkaar, goud en is daarmee opnieuw de beste op het onderdeel Elektrotechniek van Nederland. Het GT team heeft de derde plaats gewonnen bij het onderdeel Organiseren en Promotie. De andere teams zijn helaas buiten het podium gebleven, maar hebben ook erg goed gepresteerd.

Het Gomarus College vertegenwoordigde de provincie Groningen met maar liefst vijf vakteams, en waren daarmee al de grote winnaar tijdens de provinciale competitie. Vijf uren lang hebben de teams enorm hard gewerkt aan grote en moeilijke opdrachten. De opdracht was een fictieve TV-set runnen, waarbij elke vakteam zijn eigen taak had. De elektrotechnici regelden het licht en geluid, de horeca-crew zorgde voor de catering en de make-up en het kapsel van de acteurs werd verzorgd door het team van zorg en welzijn.

“Mooi om hier veelbelovend talent uit het hele land te zien. Er zijn hier jongens en meiden van indrukwekkend niveau. Ik voorzie een mooie toekomst voor hen.”
Aldus Alida Oppers, directeur-generaal Primair en Voortgezet Onderwijs van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De winnende teams worden tijdens de Gomarus Awards op 7 april gehuldigd. Tijdens die Awards worden vmbo-leerlingen in het zonnetje gezet en maken de leerlingen kans op de titels: Beste stagiaire, beste sectorwerkstuk en kanjer van het jaar. Anne-Mar Zwart (EO presentatrice) zal deze avond presenteren. 

1e prijs Elektrotechniek, vlnr: Ruben Steenhuis, Tim Kruize en Gerwin Boer
3e prijs Organiseren en Promotie, vlnr: Ruben Boonstra, Jeroen van Dijk en Quinten Heerema