Nieuws

Gomarus Assen traint voor het goede doel

Afgelopen vrijdag hebben leerlingen van het Gomarus College in Assen getraind voor het goede doel: ‘Fiets/Loop voor een Huis’. • donderdag 13 juli 2017

Wat een trainingsdag voor de fietsers en lopers! s‘ Ochtends om 08.30 uur vertrokken de wandelaars en om 10.00 uur de fietsers. Voor de wandelaars een tocht van 27 km richting het Gomarus College Groningen. Voor de meesten hun eerste echte lange wandeling. En dat begonnen sommige voetjes te merken. Desalniettemin hebben ze het uitstekend volgehouden!

De fietsers reden om het Zuidlaardermeer heen naar het Gomarus College Groningen en gebruikten dit als lunchstop. Met de uitstekende verzorging door conciërge Henk Schuurman konden ze de laatste etappe richting Assen met voldoende energie voortzetten en hadden ze een dikke 80km in de benen. Het fietsen verliep uiterst soepel onder de begeleiding van Motard Jaap vd Heide.

Deze gezamenlijke training paste goed in de voorbereiding op actie ‘Fiets/Loop voor een Huis’ op 9 september in Frankrijk, waar beide groepen de Galibier zullen beklimmen voor huizenbouw in Bangladesh.