Nieuws

Leerlingen schitteren tijdens Gomarus Avond 2018!

AFGELOPEN WEEK VOND DE JAARLIJKSE GOMARUS AVOND PLAATS, EEN AVOND VOLLEDIG GEORGANISEERD EN UITGEVOERD DOOR LEERLINGEN VAN HAVO/VWO BOVENBOUW. • dinsdag 13 februari 2018

Afgelopen week vond de jaarlijkse Gomarus Avond plaats, georganiseerd en uitgevoerd door leerlingen van havo/vwo bovenbouw. Een avond, waarin toneel afgewisseld werd met muziek, dans en magie.

Joann Klei, vwo 6-leerling, heeft het toneelstuk van dit jaar geschreven en geregisseerd in het kader van haar profielwerkstuk. De afgelopen drie jaar is Joann op allerlei manieren betrokken geweest bij de Gomarus Avonden: achter de schermen, als toneelspeelster of bij de kaartverkoop. En dit jaar mocht ze het eindelijk zelf organiseren. “Ik heb me snel na de vorige Gomarus Avond opgegeven als organisator. Door mijn ervaring in elk aspect van de avond wist ik wat er bij kwam kijken. Hoewel het toch meer werk was dan ik dacht..”

Samen met 100 leerlingen maakte Joann de avond tot een groot succes! 

“Vrijdagavond ging perfect!”
vertelt een tevreden Joann

Toneel

Het toneelstuk, de rode draad tijdens de avond, gaat over een hotel in Biessum, een dorpje in de buurt van Delfzijl. “Ik wilde een plaats in de regio die niemand kent.”, aldus Joann. Hotel ‘De Stilte’ wordt geleid door meneer Dokkema (eigenaar), Evelien Berger (manager) en Melissa (schoonmaakster). Allerlei hilarische typetjes bezoeken het hotel: een hippie, een Amerikaan, een kritisch oud stel, een diva en een foute charmeur. Wanneer er spullen verdwijnen wordt detective Geels ingehuurd en komt de waarheid al snel aan het licht.

Het toneelstuk is vooral bedoeld als entertainment, maar er valt ook een diepere betekenis uit te halen: loslaten. De oude eigenaar van het hotel, Dokkema, probeert zich op vreemde wijze vast te klampen aan het hotel.

Joann speelde bewust zelf geen rol in haar toneelstuk. “Ik vond het praktischer om me alleen te focussen op wat er allemaal moet gebeuren in de voorbereidingen en en tijdens de avond zelf.”, legt ze uit. 

Optredens

Muzikanten van alle soorten, koor of band, speelden popnummers, passend bij de scenes van het toneelstuk. Tijdens de popnummers swingt het koor aan alle kanten, je ziet dat ze er plezier in hebben. Ook de dans ontbrak niet. En dit alles geïntegreerd in een schitterend geheel.
Fenke Roorda mocht de avond aan elkaar praten, want “ik praat teveel in de klas”. En al drie jaar op rij steelt illusionist Jonne Vogel de show met zijn onbegrijpelijke kaartentrucs. “Dit is mijn 3e en hopelijk laatste keer, want ik slaag graag.” vertelt examenkandidaat Jonne. 

Op de vraag of Joann later ook iets wil doen met haar organisatie/toneel/schrijftalent antwoord ze lachend: “Ik heb me ingeschreven voor de studie Gezondheid & Maatschappij, dus iets totaal anders! Maar als hobby vind ik het leuk en wie weet wat daaruit voortkomt.”

Mede dankzij alle scholieren en docenten was de Gomarus Avond 2018 een groot succes!
Klik op de onderstaande de link voor de foto's van de avonden. De foto's zijn gemaakt door leerling Riko Meijer. 

“Het was ontzettend veel werk, maar ook ontzettend leuk! Je krijgt er zoveel voor terug: ik heb leren communiceren, organiseren en veel nieuwe mensen leren kennen.”
Joann Klei