Nieuws

Gomarus Awards 2017

Tijdens een feestelijke gala-avond op vrijdag 7 april 2017 werden de Gomarus Awards uitgereikt in de Stadskerk in Groningen! Een geslaagde avond met veel winnaars en mooie optredens. • maandag 10 april 2017

Deborah Buhendwa, Rosalie Bos, Vivian Ho en Wouter Geerts zijn de winnaars van de Gomarus Awards 2017! Tijdens een feestelijke gala-bijeenkomst in de Stadskerk Groningen met klasgenoten, docenten, familie en vrienden werden de awards uitgereikt. Anne-Mar Zwart, EO-presentatrice van o.a. het programma ‘Hip voor Nop’, presenteerde de avond.

Stagiaire van het jaar

Deborah won de award voor ‘Stagiaire van het jaar’. Haar stageplek regelde ze zelf, want volgens Deborah moet je laten zien dat je iets alleen kunt. Ze geniet van haar stage en dat is van haar gezicht af te lezen. “Deborah heeft van haar Schepper een pracht uitstraling en karakter gekregen en ze heeft veel smaak en creativiteit. Deze eigenschappen zet ze allemaal in tijdens haar stage. Ze is een topper!”, aldus jurylid en directeur Magnolia Wessel Bos.

Sectorwerkstuk van het jaar

De award voor ‘Sectorwerkstuk van het jaar’ ging naar Rosalie en Vivian. De meiden hebben de universiteiten in Amerika en in Nederland met elkaar vergeleken. Kees Heek, jurylid en bestuurder van de Gereformeerde Scholengroep, prees de dames om hun toewijding en grote kennis over het onderwerp.

Kanjer van het jaar

‘Kanjer van het jaar’ is Wouter. Hij heeft zijn Basisdiploma gehaald en gaat nu voor zijn Kaderdiploma. De jury was erg onder de indruk van zijn motivatie om te leren en zijn doorzettingsvermogen. Wouter ziet anderen staan, heeft voor iedereen een vriendelijk woord en is altijd bereid om te helpen. Christa Schoon, jurylid en manager ROC Menso Alting (mbo), hoopt Wouter over een paar jaar als collega welkom te heten, hij wil namelijk docent Engels worden. Dé tip van Wouter: veel gamen, dat is goed voor je Engels. Met de woorden “Dat zijn goede berichten!” nam Wouter zijn award in ontvangst.

“Elke leerling is een prachtig jong mens, authentiek, met talent. Allemaal zijn ze geweldig op hun eigen manier. We hebben wat moois met elkaar!”
Christa Schoon over alle genomineerde leerlingen.

De award-beeldjes zijn gemaakt door Samuel Kroes. Op de vraag hoe hij zo’n mooi beeldje kan maken antwoorde Samuel: “Dat is gewoon een talent, denk ik.” En zo is het Samuel!

Tijdens deze avond werd ook de bekend gemaakt welk bedrag het vmbo voor IJM (International Justice Ministries) had opgebracht, namelijk € 8.603,40-! Cornelis Brink haalde het hoogste bedrag binnen voor IJM en won daarmee een mountainbike. Dit deed hij ‘gewoon’ door een berichtje in de familiegroepsapp. Klas 2mdA had de hoogste klassenopbrengst en gaan met z’n allen een dag skiën. 

Ook werden Ulbe-Tjisse Holwerda en zijn ouders in het zonnetje gezet. Ulbe moet het verste reizen van alle vmbo leerlingen. Elke dag is hij maar liefst 1.50 uur onderweg met het openbaar vervoer. Het Gomarus bedankte de ouders voor hun keuze voor de school, ondanks de afstand. Ulbe heeft geen probleem met het reizen: “Het is een leuke school, goede kwaliteit, daar wil ik wel een stukje voor reizen.”

Naast de uitreiking van de awards werd de avond gevuld met optredens van talentvolle leerlingen. Het publiek kon genieten van dans, een trampoline/turn-act en veel muziek. De schoolband zong een aantal prachtige praise nummers en onderbouwleerlingen performden de stokkendans (ritmes maken met stokken). Aandoenlijk was het optreden van Nina en Merit uit klas 1 met het nummer ‘Samen voor altijd’ van Marco Borsato en hun eigen dansje.

Peter Holsappel, directeur vmbo, kijkt met trots terug op een prachtige avond!