Nieuws

Gomarus Awards 2018

Tijdens een feestelijke gala-avond op vrijdag 20 april 2018 werden de Gomarus Awards uitgereikt in de Stadskerk in Groningen! Een geslaagde avond met veel winnaars en mooie optredens. • donderdag 26 april 2018

Celine Bos, Sadé, Marith en Nico Datema zijn de winnaars van de Gomarus Awards 2018! Tijdens een feestelijke gala-bijeenkomst in de Stadskerk Groningen met klasgenoten, docenten, familie en vrienden werden de awards uitgereikt. Herman Wegter, programmamaker en voormalig presentator bij de EO, presenteerde de avond.

Dankbaarheid, daar begon Herman de avond mee. Dankbaar voor elke dag, dat we hier vanavond mogen zijn. Want de afgelopen weken stond voor veel leerlingen en docenten in het teken van verdriet en gemis. “Deze avond is een avond vol dankbaarheid, al die talenten en prachtige leerlingen hier. Dat is iets om dankbaar voor te zijn.”

Stagiaire van het jaar

Celine won de award voor ‘Stagiaire van het jaar’. Jurylid en manager ROC Menso Alting College, Christa Schoon vertelt: “We waren onder de indruk van de kracht in deze jonge dame om, ondanks alles wat niet mee zit, door te gaan en doelgericht te blijven. Met een positiviteit waar we jaloers op zijn!” De uitreiking van de award was een emotioneel moment voor Celine, ze nam de Award blij en verrast in ontvangst.

Celine Bos, Stagiaire van het Jaar!

Sectorwerkstuk van het jaar

De award voor ‘Sectorwerkstuk van het jaar’ ging naar Sadé en Marith. De meiden hebben onderzocht hoe je een sportdocent wordt. Dit deden ze door interviews met sportdocenten en de opleiding en gymlessen te bezoeken. Piet Riemersma, jurylid en oud-directeur Gomarus College: “Na het onderzoek was Sadé alleen maar enthousiaster over het beroep sportdocent en Marith kwam erachter dat het toch niks voor haar was. Als dat je conclusie is dan heb je echt goed onderzoek gedaan!”

Sadé en Marith, Sectorwerkstuk van het Jaar!

Kanjer van het jaar

‘Kanjer van het jaar’ is Nico. Een jongeman die alles kan, want wat zijn ogen zien maken zijn handen. “Deze kanjer laat zien dat wanneer passie en talent elkaar raken er mooie dingen gebeuren. Dan ga je vonkelen!” aldus Christa Schoon. Nico had het niet verwacht, “maar toen de jury begon te vertellen dacht ik al: oh nee he, ik ben het”.

Nico Datema, Kanjer van het Jaar!

Tijdens deze avond werd ook het bedrag dat het vmbo had opgehaald voor een waterproject in Uganda overhandigd aan Tear. Een totaal bedrag van € 11.763,80! Jacco Jonker haalde in zijn eentje het hoogste bedrag binnen, € 1.300,-, en mag daardoor mee naar Uganda om te kijken waar het geld terecht komt. Dit deed hij door tijdens de kerstborrel van zijn stageadres zijn collega’s na een paar biertjes om geld te vragen. De eigenaar van het bedrijf, Jacco zijn oom, stelde voor het bedrag te verdubbelen. En uit eigen zak doet Jacco nog 20 cent bij het totaal bedrag op, anders was het zo'n gek bedrag. 
 

Naast de uitreiking van de awards werd de avond gevuld met optredens van talentvolle leerlingen. Het publiek kon genieten van dans, een trampoline/turn-act, cabaret door docenten en veel muziek. De schoolband performde toffe eigentijdse nummers en een groep docenten met Elvis pruiken en motorjacks Rock ’n Roll-den van het podium af.

“De jeugd wordt juist steeds beter in plaats van de verhalen dat het slecht gaat met de jeugd. Daar is niks van waar, kijk wat een talent hier is!”
Jurylid Piet Riemersma

Aandoenlijk was het optreden van Nina en Merit uit klas 2, waarbij een van de dames onder luid gejoel en applaus een stukje rap liet horen. Thomas Bergman a.k.a. rapper SRVNT trad op tijdens de avond en kreeg het publiek mee met zijn nummer over dat je waardevol bent.

Herman Wegter vroeg leerlingen een leuke herinnering aan hun schooltijd: gezellig in de aula, zeilkamp, na Skills Talents langs de mac, dansen en zingen met een afwasborstel, film kijken bij godsdienst en nog veel meer mooie momenten.

Peter Holsappel, directeur vmbo, kijkt met trots terug op een prachtige avond!