header image

Nieuws

Vakleerlingen laten hun vaardigheden zien op beroepenwedstrijd SSPB

LEERLINGEN VONDELPAD 2 DOEN MEE AAN METSEL- EN TIMMERWEDSTRIJD • 19 februari 2021

Beroepenwedstrijd SPBB

Elk jaar organiseert SSPB (Praktijkcentrum Bouw)een wedstrijd voor vmbo scholen. Deelname is mogelijk in twee richtingen:

1. Metselen
2. Timmeren

Normaal gesproken wordt deze wedstrijd georganiseerd bij de SSPB in Hoogezand/Sappemeer. Omdat dat dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet door kon gaan werden de wedstrijden dit jaar in de scholen zelf gehouden.

De metselopdracht bestond uit het metselen van een halfsteensmuurtje met een uitstekende vorm en met op de bovenkant een rollaag. Voor onze school was het Daan Sterenberg die de klus moest klaren.

De timmeropdracht bestond uit het maken van een betontegel met een logo. Deze betontegel moest vervolgens worden verwerkt in de statafel die de leerlingen ook zelf moesten maken. Voor de timmeropdracht was samenwerken en het maken van goede afspraken extra belangrijk. Ruben Zetstra en Arnold van der Heide maakten een prachtig werkstuk.

Zowel voor de timmeropdracht als de metselopdracht hadden de leerlingen 540 minuten de tijd. De wedstrijden waren op vrijdag 12 februari om 12:30 uur afgelopen en woensdag 17 februari werd de winnaar bekend gemaakt. Dit jaar geen eerste prijs maar wel twee prachtig werkstukken, trotse leerlingen en trotse docenten.

Mooi dat leerlingen al zo vaardig zijn en echt mooie dingen met hun handen kunnen maken. Voor praktisch vaardige leerlingen zijn er steeds meer mogelijkheden binnen het Gomarus College. Zo kunnen leerlingen zich zowel theoretisch als praktisch ontwikkelen op onze VakMavo en VakHavo. 

Daan, Ruben en Arnold bedankt!