Nieuws

Gomarus Drachten in actie voor aidsproject Verre Naasten

Meer dan 300 leerlingen zijn dinsdag begonnen geld in te zamelen voor een Zuid-Afrikaanse organisatie die aidspatiënten helpt. • woensdag 5 februari 2020

Deze week zijn de leerlingen en docenten van het Gomarus College Drachten in samenwerking met de Verre Naasten gestart met actievoeren voor de aids-organisatie Khothatsong in Zuid-Afrika. Aan deze ‘Maak Meer Marathon’ doen alle klassen mee. 

De aids-organisatie Khothatsong verzorgt zo’n 100 aidspatiënten en hun families in de Zuid-Afrikaanse township Soshanguve, bij Pretoria. Dagelijks gaan de thuiszorgmedewerkers op pad om de patiënten thuis te verzorgen en te bemoedigen. Daarnaast probeert Khothatsong met het organiseren van jeugdkampen te werken aan voorlichting en preventie rond hiv/aids. De Nederlandse mission-organisatie Verre Naasten ondersteunt, namens kerken in Noord-Nederland, het belangrijke werk van Khothatsong. Het concreet delen van Jezus’ liefde met de naaste staat daarbij centraal.

De komende weken proberen de leerlingen en docenten tijdens de ‘Maak Meer Marathon’ met zelfbedachte acties zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Zoals het fietsen van een Elfstedentocht, jezelf 24 uur opsluiten in een kamer en cup cakes bakken.

Als deze scholenactie slaagt, zullen ook een aantal leerlingen het project in Zuid-Afrika bezoeken, om daar met eigen ogen te zien waar het ingezamelde geld terechtgekomen is. Op vrijdag 20 maart wordt de Maak Meer Marathon afgesloten met een feestelijke actiedag op school.

Voor alle leerlingen en docenten: veel succes!

Meer weten? Of doneren? Klik hier!