Nieuws

De Drift

Gomarus Drachten nieuw schoolgebouw

Het nieuwe schoolgebouw van het Gomarus College in Drachten is al volop in gebruik. Op dit moment worden nog de laatste handelingen verricht aan het gebouw op De Drift 38. • woensdag 13 februari 2019

Het nieuwe schoolgebouw van het Gomarus College in Drachten is al volop in gebruik. Op dit moment worden nog de laatste handelingen verricht aan het gebouw op De Drift 38.

Weekblad Actief interviewde directeur Johan Hoekstra over het nieuwe gebouw en het onderwijs dat er gegeven wordt. Vandaag, 13 februari 2019, staat het artikel in de krant.

Klik op de bijlage om het hele artikel te lezen.

Het werkplein, met daarachter één van de vier klaslokalen waar leerlingen les hebben. Er zijn bewust veel verschillende soorten zit- en staplekken gecreëerd.

Het nieuwe gebouw bestaat uit veel glas, waardoor het een licht en ruim oogt. Door de indeling van het gebouw zijn de ruimtes multifunctioneel inzetbaar. Er zijn werkpleinen waar leerlingen in groepjes (klasoverstijgend) of zelfstandig kunnen werken. Zo kan er zoveel mogelijk recht gedaan worden aan de behoefte van de individuele leerling.

De officiële opening van het nieuwe gebouw komt nog, namelijk op 14 maart 2019. Dan zal de school feestelijk geopend worden.

Een leerling schiet directeur Johan Hoekstra aan op de gang, om te laten zien hoe hij thuis op zijn computer in het programma Minecraft het nieuwe schoolgebouw heeft nagebouwd.
De ontmoetingsruimte van het Gomarus College is 's morgens de hal, in de pauze de kantine, en bij de wisseling van de lessen een doorloopruimte. De trap is voorzien van usb-poorten en een favoriete plek in de pauze. Bij gelegenheden dient dezelfde trap als een tribune.