Nieuws

Gomarus leerling Jesse Bouwman wint €5000 in finale Booming Business met YouTuber Kalvijn

Jesse (15 jaar) wint de hoofdprijs van 5000 euro voor het beste ondernemersidee voor jongeren. Die geldprijs kreeg Jesse Bouwman uit Winsum ook nog eens uit handen van zijn favoriete Youtube-held Kalvijn. • woensdag 14 november 2018

Jesse (15 jaar) wint de hoofdprijs van 5000 euro voor het beste ondernemersidee voor jongeren. Die geldprijs kreeg Jesse Bouwman uit Winsum ook nog eens uit handen van zijn favoriete Youtube-held Kalvijn.

Jesse is vmbo leerlingn op het Gomarus College in Groningen en heeft een eigen bouwbedrijf. Hij maakt allerlei dingen, van meubels tot overkappingen tot trappen in huis. Jesse wint de hoofdprijs doordat hij slimme constructies heeft bedacht waarmee je aardbevingsbestendig kunt bouwen. Van het geld wil Jesse zijn bouwbedrijf uitbreiden en aardbevingsbestendige vlonders bouwen. Met het aardbevingsbestendig bouwen wil Jesse bereiken dat de negativiteit uit deze regio verdwijnt en alles gewoon blijft staan tijdens een aardbeving.

RTV Noord ging bij hem langs in Winsum. Klik hier voor het filmpje.

Jesse Bouwman (links)

De jury, bestaande uit YouTuber Kalvijn, zakenpartner Petrus en Groningse ondernemer Ben Woldring, zag in dit idee de meeste potentie. Hij kreeg 5.000 euro voor beste ondernemersidee. Ruim 300 jongeren kwamen naar Delfzijl om bij de finale van Booming Business aanwezig te zijn en voor een meet & greet met Kalvijn.

Jury: Klavijn, Petrus en Ben Woldring

In de serie Booming Business op het YouTube-kanaal van Kalvijn ging hij op zoek naar het beste en meest potentiële idee uit deze regio. Uit meer dan 150 ingezonden ideeën werden zeven kandidaten geselecteerd waar vervolgens op de website van Kalvijn op gestemd kon worden. De vier ideeën met de meeste stemmen stonden in de finale.

Samen met YouTuber Kalvijn organiseerde EBG het unieke pitchevent ‘Booming Business’ om jongeren uit het aardbevingsgebied uit te dagen om met een bedrijfsplan te komen.