Nieuws

Vondelpad 2

Gomarus leerling Robin de Graaf EO-BEAM’er van het jaar!

Robin de Graaf, Gomarus leerling vmbo Groningen, is afgelopen zaterdag op de EO-jongerendag verkozen tot BEAM’er van het Jaar 2017! • vrijdag 16 juni 2017

Robin de Graaf, Gomarus leerling vmbo Groningen, is afgelopen zaterdag op de EO-jongerendag verkozen tot BEAM’er van het Jaar 2017! Uit alle aanmeldingen zijn drie jongeren genomineerd. Uiteindelijk kreeg Robin de meeste stemmen en nam daarmee de BEAM’er van het Jaar award in ontvangst. 

Robin BEAM'er van het jaar!

De BEAM’er van het jaar is een jongere die de wereld een stukje mooier maakt, door zich in te zetten voor anderen: een positief, inspirerend en liefdevol persoon.  Robin werd genomineerd omdat hij een optimistische sportieveling is, die met woorden en daden vertelt over Jezus.

“Ik probeer zoveel mogelijk van Jezus te laten zien, juist door te sporten en connecten met kinderen. Ik ga met de organisatie Atlethes in Action twee keer per week de wijk in om te voetballen, Bijbelverhalen te vertellen en een getuigenis te delen. Ik sprak pas met een vader die aan de zijlijn stond. Hij vertelde me dat zijn kind veel positiever was thuis en dat het was gestopt met schelden sinds hij bij ons mee sportte. Zo ontzettend gaaf dat andere jongeren ook inzien dat dit werk fantastisch is en op mij hebben gestemd, maar zoals je ziet, doet Jezus al het werk!”

Er werd ontzettend vaak gestemd, maar Robin kreeg de meeste stemmen. Robin verteld zijn techniek:

“Tijdens de EO-Jongerendag heb ik in de pauze bij het doek gestaan waar nog op mij, Josanne en Judith gestemd kon worden. Ik beloofde een knuffel aan iedereen die mij een stem gaf, dat heeft goed gewerkt! Uiteindelijk moesten er zelfs vakjes bijgetekend worden om op me te stemmen. Dat was geweldig.”

Daarnaast werd oud Gomarusleerling Allard Komdeur genomineerd voor jeugdleider van het jaar. Helaas greep hij letterlijk net naast de award.

Bekijk de uitreiking via deze link: https://beam.eo.nl/artikel/2017/06/robin-uit-groningen-is-beamer-van-het-jaar/

Allard, tweede van links