Nieuws

Gomarus leerlingen geven kerstconcert cadeau in Assen

Koor en orkest van het Gomarus College Groningen gaven voor de 12e keer een kerstconcert in de regio. Deze keer in GKv Het Lichtpunt in Assen. Met medewerking van leerlingen én docenten was het een avond vol verrassende muziek. • vrijdag 23 december 2016

Traditioneel gaat het Gomarus College rond kerst de regio in. Veel leerlingen moeten dagelijks ver reizen om in Groningen te komen. Hun ouders brengen daar offers voor. Als dank biedt het Gomarus College het kerstconcert aan.

Het publiek genoot van een gevarieerd concert met liederen van Händel tot de ‘Earth Song’ van Michael Jackson en klassiekers werden in een modern jasje gestoken. Onder leiding van muziekdocenten Mirna Westra en Theo Boven zongen en speelden de zangers en orkestleden geconcentreerd en vol overgave. Naast het schoolkoor, het schoolorkest en het docentenkoor traden er ook verschillende bandjes op. 

Het schoolorkest maakte er een swingend christmas festival van, met een rij vrolijke kerstnummers. Na het uitbundige “Gloria, gloria to the newborn King”! van het schoolkoor klonk er een ‘wauw!’ uit de zaal. En de twist in het lied ‘Hark! The angels sing’ zorgde voor een groot applaus.

Enthousiast klappend zong het publiek mee tijdens de samenzang en vol bewondering genoot het publiek van de solo-optredens. Sanne Noorman maakte daarbij indruk: onder gedempt licht liep ze al doedelzak spelend de kerk binnen en speelde samen met het orkest ‘The Hills of Argyll’. Het pianospel van Yanos Sturing in combinatie met de klarinet van Tinka de Reus maakte een mooi muziekstuk. Ontroering bij het nummer ‘Mary did you know’, prachtig gezongen door Laura Zuidema, Marieke van Loon en Pauline Sikkema. Onder luid gejoel van medeleerlingen verlieten de dames het podium.

Op het concert werd een traditie in ere gehouden door het Hallelujah uit de Messiah van Händel te zingen met vrijwilligers uit het publiek. Het podium was krap, maar opa’s, oma’s, vaders, moeders en oud-leerlingen zongen met het Gomaruskoor, begeleid door het orkest, de eeuwenoude woorden: King of kings and Lord of lords and He shall reign for ever and ever.

De collecte tijdens het gratis concert was bestemd voor stichting Beautiful Kidz Namibia. De stichting zet zich voor de allerarmste kinderen. Het doel was gekozen door de leerlingenraad.

Hieronder al een kleine selectie foto’s van het kerstconcert. Hier vind je de rest van de foto's!
De foto’s zijn gemaakt door één van onze getalenteerde leerlingen Nick Knol.