Nieuws

Gomarus Leeuwarden opent nieuw schoolgebouw

Vandaag is het nieuwe schoolgebouw van het Gomarus College in Leeuwarden officieel geopend door wethouder van onderwijs Hilde Tjeerdema en schooldirecteur Karel Eschbach, met behulp van een woestijnbuizerd! • maandag 24 september 2018

Vandaag is het nieuwe schoolgebouw van het Gomarus College in Leeuwarden officieel geopend door wethouder van onderwijs Hilde Tjeerdema en schooldirecteur Karel Eschbach, met behulp van een woestijnbuizerd!

De leerlingen zijn eind augustus al gestart met de lessen in het nieuwe gebouw, maar vandaag werd de school officieel geopend en kunnen belangstellenden een kijkje nemen.

Na het openingsfilmpje, gemaakt door leerling Ruben Slump, kwam de woestijnbuizerd met de sleutel door de aula aanvliegen. De buizerd landde op de hand van directeur Karel Eschbach, die de sleutel overhandigde aan wethouder van onderwijs Hilde Tjeerdema, waarmee het gebouw officieel in gebruik genomen werd.

Directeur Karel Eschbach, wethouder van onderwijs Hilde Tjeerdema en woestijnbuizerd Pieter

Havo-bovenbouw

Met de opening van de nieuwe school is er nu ook plek voor de havo-bovenbouw. Dubbel feest dus! Er is zelfs al rekening gehouden met groei, want uitbouw is mogelijk.

Kunstwerk

Karel Eschbach onthulde tijdens de opening een bijzonder kunstwerk, gemaakt door tekendocent Maaike Boven. Het kunstwerk bestaat uit de vingerafdrukken van leerlingen en personeel, want iedereen is uniek. Daaroverheen de vingerafdruk van Jezus, met daarin het kruis. Jezus is over ons, je hoeft het nooit alleen te doen, want God is er altijd bij. De kleur groen staat voor het milieu en de kleur rood voor het bloed en de liefde van God.

Ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld. (Matt. 28:20)

Onthulling van het kunstwerk

Arie Slob

Minister van onderwijs Arie Slob (Christen Unie) feliciteerde de leerlingen en het team via een speciale videoboodschap. Hij kon er helaas niet bij zijn door andere afspraken, maar beloofde dat hij  snel een keer langs komt!

In het nieuws

Genodigden bij de opening werden gevraagd, in plaats van een feestelijke attentie, een donatie te geven voor ZOA. Een christelijke organisatie die met het project 'Wij een school, zij een school' bouwen aan onderwijs in Uganda.

Vanmiddag is de school tot 18.00 uur open voor ouders, buurtbewoners en andere belangstellenden. Leerlingen en medewerkers laten de school graag aan je zien!

De pers was volop aanwezig en heeft al mooie berichten geplaats over onze nieuwe school!
Zie hieronder de linkjes naar de artikelen.