Nieuws

Vondelpad 2

Gomarus pakt 1e, 2e én 3e plek tijdens VMBO Beroepenwedstrijden

Drie van onze BWI leerlingen (Vondelpad 2 vmbo) deden mee aan de wedstrijd en vielen allemaal in de prijzen • dinsdag 3 maart 2020

Vorige week waren de VMBO Beroepenwedstrijden in Noord Nederland. Drie van onze BWI leerlingen (Vondelpad 2 vmbo) deden mee aan die wedstrijd. Richard en Remy deden mee aan de timmerwedstrijd en Joran deed aan de metselwedstrijd mee.

De timmerjongens hadden 12 kandidaten waar ze tegen moesten strijden en de metselaar had 7 concurrenten. Het was een spannende wedstrijd en uiteindelijk kregen we om 16.30 uur de uitslag.

Richard Weening is Regionaal Kampioen Timmeren geworden en Remy Korterink werd tweede bij de timmerwedstrijd. Bij het metselen werd Joran Tigchelaar derde.

Door deze goede resultaten waren we ook nog eens beste bouw-school van de regio en kregen we de gouden bouwhelm wisselbokaal mee!

Regionaal Kampioen Timmeren Richard Weening

Aan de hand van gedetailleerde tekeningen werken de timmermannen en metselaars twee volle dagen aan hun bouwwerkstuk. De jury let op technische afwerking, nauwkeurigheid en handvaardigheid van de leerlingen. De Beroepenwedstrijd is een onderdeel van de open dagen van het SSPB Praktijkcentrum Bouw.

Richard (1e plek) en Remy (2e plek) deden mee aan het onderdeel timmeren
Joran werd 3e bij het onderdeel metselen