Nieuws

Gomarus Run 2021

Na het succes van vorig jaar is er ook dit jaar weer de enige echte Gomarus Run! • dinsdag 1 juni 2021

Ook dit jaar gaan er veel evenementen niet door, maar de Gomarus Run wel! Editie 2.
Vorig jaar startte het Gomarus College met de eerste Gomarus Run ter vervanging van de afgezegde TT-Run. Een monsterlijke estafetteloop van 750 km door de drie noordelijke provincies, langs 50 woonplaatsen. 

Op 12 juni komt hier een vervolg op. Een ronde van 13 km om de Hoornseplas! Anders van opzet, maar leuker voor de lopers. Compacter, zodat je als loper meer het idee hebt samen aan een event mee te doen. Ook wordt het nu makkelijker om de lopers, op veilige afstand, aan te moedingen.
70 leerlingen van het Gomarus College Groningen doen mee. In tweetallen rennen de leerlingen een rondje van 13 km (beiden 4 mijl). Dat is in totaal een kleine 500 km voor het goede doel.

Goed doel

De leerlingen rennen voor European Christian Mission (ECM). En specifiek voor gemeentestichting in Zweden, waar onze eigen sportdocent Arend Jan Poelarends op dit moment voor ECM aan het werk is als evangelist.
“We gebruiken de taal die mensen spreken om ze in contact met geloof te brengen”, aldus Arend Jan en Esther Poelarends van ECM. “Sport is zo’n taal die heel veel mensen en ook vooral jongeren spreken. Dit leidt tot andere vormen van kerk zijn, zoals sportcommunities en huiskerken. Super spannend om dit te mogen doen.”

Sponsoren

Je kunt een loper sponsoren via www.ecmnederland.nl/gomarus
Wil je meer weten over het doel? Kijk op www.ontherighttrack.eu

Foto Gomarus Run 2020: Dagblad van het Noorden, Duncan Wijting