Nieuws

Gomarus scoort 3 medailles bij Skills Talents

Het Gomarus College won 2 gouden en 1 bronzen medaille tijdens de nationale kampioenschappen van Skills Talents, de teamvakwedstrijden voor vmbo. • dinsdag 26 maart 2019

Het Gomarus College won 2 gouden en 1 bronzen medaille tijdens de nationale kampioenschappen van Skills Talents, de teamvakwedstrijden voor vmbo. De ontknoping vond op donderdag 21 maart plaats tijdens Skills The Finals in RAI Amsterdam.

Hier streden 315 vmbo-leerlingen om Nederlands kampioen te worden in hun vakrichting. Er waren tien vakwedstrijden die aansluiten op de beroepsprofielen van het vmbo. Het Gomarus deed mee met Bouwen, Wonen & Interieur (BWI),  Produceren, Instaleren & Energie (PIE) en Economie & Ondernemen (E&O). Op alle onderdelen werden medailles in de wacht gesleept.

  • Bouwen, Wonen & Interieur: Goud
  • Produceren, Installeren & Energie: Goud
  • Economie & Ondernemen: Brons

Een voorbeeld van een opdracht: voor PIE moesten de jongens een slim sproeisysteem maken voor in de tuin.

De leerlingen zijn op school nog even flink in het zonnetje gezet.

"Mooi om hier veelbelovend talent uit het hele land te zien. Hier waren jongens en meiden in actie die een indrukwekkend niveau lieten zien. Zij gaan een mooie toekomst tegemoet"
Jos de Goey, directeur WorldSkills Netherlands.

Skills Talents en Skills The Finals

Het nationaal kampioenschap wordt georganiseerd om de passie voor vakmanschap te stimuleren, het beroepsonderwijs te promoten én jongeren een bijzondere leerervaring te geven. Deze veertiende editie is samen georganiseerd met de nationale kampioenschappen voor mbo Skills Heroes tijdens het driedaagse event Skills The Finals. Ook het ROC Menso Alting uit Groningen deed mee. Pim de Boer behaalde een 3e plek in het onderdeel Junior Accountmanager!

Goud voor BWI
Goud voor PIE
Brons voor E&O