Nieuws

Gomarus grote winnaar Skills Talents provincie Groningen

Talentvolle Gomarus leerlingen naar landelijke finale vakwedstrijden Skills Talents • maandag 6 februari 2017

Teams van enthousiaste vierde jaars VMBO-leerlingen van de afdelingen: Bouwtechniek, Elektrotechniek, Handel&Administratie, Zorg&Welzijn en Gemengde Leerweg van onze school, hebben zich woensdag 1 februari geplaatst voor de landelijke finales van de vmbo-vakwedstrijden Skills Talents. Verschillende teams van vmbo-scholen uit de provincie Groningen streden tegen elkaar.

De teams excelleerden in samenwerking, precisie en uitvoering van hun werkstukken. Dat viel dusdanig bij de jury op waardoor onze teams alle eerste prijzen wonnen!

Voor elk deelnemend Gomarus team de eerste prijs. Dit is uniek! Super trots op deze kanjers!

De vakteams die het provinciaal kampioenschap hebben gewonnen, kwalificeren zich voor de finale en krijgen een plek in het provincieteam. Het Gomarus College is dus ruim vertegenwoordigd in het provincieteam Groninger Grizzlies!
Na een teambuilding op 1 maart gaan de provincieteams de strijd met elkaar aan tijdens de nationale finale. Na afloop van de finale wordt tijdens de prijsuitreiking per wedstrijd het winnende vakteam uitgeroepen. Daarnaast wordt het beste provincieteam bekendgemaakt. De finalewedstrijden vinden plaats op 16 maart 2017 in de RAI Amsterdam. Voorafgaand is er een openingsceremonie en overnachting.

Skills Talents zijn dé teamvakwedstrijden voor laatstejaars vmbo’ers in vakmanschap. Deelnemende vmbo-leerlingen krijgen tijdens de wedstrijden de kans om hun talenten te laten zien. Tijdens de wedstrijden worden de leerlingen beoordeeld op hun voorbereiding, kennis, vaardigheden en vooral de samenwerking binnen het team. De wedstrijden worden georganiseerd door Skills Netherlands in samenwerking met mbo instellingen.

Meer weten? www.skillstalents.nl

Winnaars Bouwen, Wonen & Interieur: vlnr Meneer E.J. Nienhuis, Gerjan Bijsma, Tim Boersema, Klarissa Vogel
Winnaars Zorg&Welzijn: vlnr Julia Kol, Zhara Sindy, Marit Beeftink, mevrouw J.E. Noordveld
Winnaars Elektrotechniek: vlnr Meneer L.N.A. Soldaat, Gerwin Boer, Tim Kruize, Ruben Steenhuis
Winnaars Organisatie&Promotie GL: vlnr Quinten Heerema, Ruben Boonstra, Jeroen van Dijk
Winnaars Economie: Meneer H.J. Blok, Christy Schroeder, Jurian Hamstra, Rienk Boerema

Hieronder een foto-impressie van het provinciaal kampioenschap in Groningen.