header image

Nieuws

Hulpcongierge Magnolia viert 85e verjaardag

15 mei 2023

Johan Wijma, hulpcongierge op het Gomarus College locatie Magnolia werd op 10 mei 85 jaar. Hij is al jaren gepensioneerd maar helpt al 10 jaar lang twee dagen per week als hulpcongiërge. Vandaag, donderdag 11 mei, werd hij in de middagpauze in een volle aula toegezongen door leerlingen en docenten, bij wie hij zeer geliefd is.

Johan, altijd goed gehumeurd, helpt vooral met veel praktische zaken zoals de afwas, schoonmaken van de keuken en personeelskamer, bladeren vegen, papierbakken legen en soep maken voor in de pauze. Zijn werk doet hij altijd met plezier, dat straalt hij uit naar iedereen om hem heen. Dat merken ook de leerlingen: “Meneer Wijma is altijd heel behulpzaam en zorgt graag voor anderen”.

Johan Wijma was wat overweldigd en ontroerd door alle aandacht maar genoot er zichtbaar van: “Dankzij steun en zorg van mijn vrouw, goede gezondheid en zorg van onze Vader in de hemel kan ik dit mooie werk blijven doen”.

Op het Greijdanus College in Zwolle heeft Johan tot zijn pensioen gewerkt als conciërge. Hij geniet ervan om in zijn pensioen actief te blijven in het werk dat hij altijd met veel plezier deed.

De pers kreeg ook lucht van de feestelijkheden en heeft er aandacht aan besteed:

Oog TV: 85 jarige hulpcongierge wordt in het zonnetje gezet. ‘Ik had het niet verwacht.’

RTV Noord: Leerlingen verrassen 85-jarige hulpcongierge. ‘Het doet me echt goed.’

Dagblad van het Noorden: Meneer Wijma Meneer Wijma (85) heeft de tranen in zijn ogen. Dit had de geliefde hulpconciërge uit Hoogkerk niet verwacht