Nieuws

Kerst op het Gomarus

Door elkaar te inspireren komen de mooiste ideeën tot uiting. • woensdag 20 december 2017

Het begon bij Gomarus Leeuwarden. Zij deelden via het Gomarus portaal een prachtige raamschildering van Maria en baby Jezus. Leerlingen hadden dit kunstwerk gemaakt. 

Gomarus Leeuwarden

Geïnspireerd door dit mooie werk ging Vondelpad 3 ook aan de slag. Zij zochten een mooi voorbeeld op internet en begonnen aan hun eigen kerstschildering. 
Wat ze toen nog niet wisten was dat het voorbeeld dat ze op Pinterest vonden gemaakt was door Maaike Boven, de tekendocent van de locatie Leeuwarden. De illustratie van Maaike wordt zelfs in Amerika gebruikt! Voor programmaboekjes en flyers in Texas en Minnesota en dit jaar wordt er zelfs een kanselkleed van gemaakt in Maine (US).
Ook is de docentenkamer op Vondelpad 3 versierd met een levensgrote raamschildering, gemaakt door mevrouw van der Kamp en mevrouw Hatley.

Gomarus Vondelpad 3

Daarna ging Gomarus Drachten de uitdaging aan om prachtige raamschilderingen te schilderen in de glas in lood stijl. Heerlijk met het thema "kerst" bezig. Veel kleur, mooie afbeeldingen, genieten! Er werd hard gewerkt, zelfs de pauzes werden overgeslagen! Wat een TALENTEN! Trots op onze leerlingen!

Gomarus Drachten

Mooi om te zien dat de boodschap van kerst op elke locatie een speciale betekenis heeft en we door elkaar geïnspireerd worden tot prachtige ideeën.
Eind deze week zijn de kerstvieringen en staan we stil bij de geboorte van Jezus en wat dat voor ons betekend.