Nieuws

Jaarlijks Gomarus kerstconcert in Veendam

KOOR, ORKEST EN BAND VAN HET GOMARUS COLLEGE GRONINGEN GAVEN VOOR DE 14E KEER EEN KERSTCONCERT IN DE REGIO. DEZE KEER IN DE KANDELAAR IN VEENDAM. • vrijdag 21 december 2018

Hosanna!

Traditioneel gaat het Gomarus College rond kerst de regio in. Veel leerlingen moeten dagelijks ver reizen om in Groningen te komen. Hun ouders brengen daar offers voor. Als dank biedt het Gomarus College het kerstconcert aan.

Het thema dit jaar was ‘Hosanna!’. Het publiek genoot van een kerstconcert waarin jongeren op hun manier de boodschap van kerst overbrachten. Klassieke nummers, sommige in een modern jasje gestoken. Het personeelskoor had ook een plek tijdens het concert. En er was dit jaar veel ruimte voor (instrumentele) solo’s en eigen geschreven/gecomponeerde nummers.

Zoals het nummer ‘The choice’ geschreven door leerling Rhodé Mossel, prachtig gezongen samen met haar zusje Kyra. “De boodschap van het nummer is dat je in deze drukke tijd niet alleen aan jezelf moet denken. Misschien komt Jezus binnenkort al terug en ben je nog niet voor Hem gegaan: kies nu voor Hem.”

Ook prachtig was het door Hanna Kruiger gecomponeerde nummer ‘God so loved the world’, gebaseerd op de welbekende Bijbeltekst Joh. 3:16: ‘Want alzo lief had God de wereld dat hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heef, opdat een ieder die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.’

Onder leiding van muziekdocent Mirna Westra zongen en speelden de zangers en orkestleden geconcentreerd en vol overgave.

Traditiegetrouw werd het Hallelujah uit de Messiah van Händel gezongen. Door omstandigheden zou het nummer niet gespeeld worden, maar door de vele reacties van leerlingen en ouders is besloten het nummer toch te doen. Iedereen die het mee kon zingen werd naar voren gevraagd. Het podium stond vol met opa’s, oma’s, vaders, moeders, oud-leerlingen en collega’s. Samen met het Gomaruskoor, begeleid door pianospel, werden de eeuwenoude woorden gezongen: King of kings and Lord of lords and He shall reign for ever and ever.

Het blijft bijzonder dat er elk jaar zoveel talent in onze leerlingen zit. Elke nieuwe lichting leerlingen zit barstensvol talent en dat laten we met trots zien!

De collecte tijdens het gratis concert was bestemd voor ‘Red een kind’. Deze organisatie geeft kinderen in armoede weer een toekomst. Het doel was gekozen door de leerlingenraad.