Nieuws

Jaarlijks kerstconcert dit keer in Buitenpost

Koor, orkest en band van het Gomarus College Groningen gaven voor de 13e keer een kerstconcert in de regio. Deze keer in Het Lichtbaken, Christengemeente in Buitenpost. Dit jaar in samenwerking met Gomarus Zuidhorn en basisschool de Fontein uit Buitenpost • vrijdag 22 december 2017

Leven in Liefde

Traditioneel gaat het Gomarus College rond kerst de regio in. Veel leerlingen moeten dagelijks ver reizen om in Groningen te komen. Hun ouders brengen daar offers voor. Als dank biedt het Gomarus College het kerstconcert aan.

Het thema dit jaar was Leven in Liefde. Met de woorden “Waar genegenheid en liefde zijn, daar is God. Christus liefde heeft ons samengebracht.” begon Engels docent en organisator van het kerstconcert Ria ter Veen-Keizer het kerstconcert. De laatste voor haar, want na 44 jaar lesgeven neemt zij dit jaar afscheid. 

Het publiek genoot van een kerstconcert waarin jongeren op hun manier de boodschap van kerst overbrachten: Christ is the Lord. Klassieke nummers in een modern jasje gestoken.

Dorith Lok zong een medley van kerstnummers. Van ‘Holy night’ tot ‘Luid klokjes klingelingeling’. Zelfs Mariah Carey’s ‘All I wish for christmas’ kwam voorbij! Paulus de Wit begeleide haar enthousiast op zijn marimba, een bijzonder instrument met prachtig geluid. En de gospel swing versie van het nummer ‘He reigns’ zorgde voor een swingend koor en publiek. 

Onder leiding van muziekdocenten Floris Venema, Mirna Westra en Theo Boven zongen en speelden de zangers en orkestleden geconcentreerd en vol overgave. Groep 5 - 8 van basisschool de Fontein uit Buitenpost deed ook mee. Onder begeleiding van de Gomarus band zongen de kinderen uitbundig het nummer “Born is the King” van Hillsong. En een groepje meiden van Gomarus Zuidhorn zong o.a. het prachtige nummer “Mary did you know”, onder leiding van hun muziek docent Arjen Hilbers. 

Het kerstconcert werd traditiegetrouw afgesloten met het Hallelujah uit de Messiah van Händel. Iedereen die het mee kon zingen werd naar voren gevraagd. Het podium stond vol met opa’s, oma’s, vaders, moeders, oud-leerlingen en collega’s. Samen met het Gomaruskoor, begeleid door het orkest, werden de eeuwenoude woorden gezongen: King of kings and Lord of lords and He shall reign for ever and ever.

Het blijft bijzonder dat er elk jaar zoveel talent in onze leerlingen zit. Elke nieuwe lichting leerlingen zit barstensvol talent en dat laten we met trots zien!

De collecte tijdens het gratis concert was bestemd voor Open Doors, gericht op het project mikrokrediet in Kenia. Open Doors steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt. Het doel was gekozen door de leerlingenraad.

In dit bericht alvast een kleine selectie foto’s van het kerstconcert. De andere foto’s, gemaakt door leerling Martijn Aleman, vind je via de rode button hieronder.