Nieuws

Laura Mossel in de prijzen met PWS over sektes

Laura Mossel is met haar profielwerkstuk over sektes in de prijzen gevallen in de jaarlijkse GRIP-PWS-contest. • maandag 2 juli 2018

Laura Mossel is met haar profielwerkstuk over sektes in de prijzen gevallen in de jaarlijkse GRIP-PWS-contest. De jury, bestaande dr.ir. Martine van Veelen, dr. ir. Roel Jongeneel, en Roel van Swetselaar MA, prees haar heldere overzicht van de sektes. Ook haar onderzoek naar het antwoord op de vraag of christenen gemakkelijker dan anderen ten prooi vallen aan sektes, haar keuze voor een spinnenweb om de zuigkracht van sektes duidelijk te maken en haar goede presentatie werd met veel waardering ontvangen en beloond met een derde prijs. 
GRIP (gereformeerd identiteitsplatform, een verband van gereformeerde vo-scholen) organiseerde voor de vijfde keer een PWS-contest. In het NIOO-gebouw van de Koninklijke Academie voor Wetenschappen in Wageningen ontvingen de (intussen) geslaagden hun prijzen in het bijzijn van hun PWS-begeleiders en van familie.
Docent Ellen Leistra was blij met Laura’s resultaat. “Knap gedaan, het is een moeilijk onderwerp. Vooral omdat het, bij bepaalde sektes, erg moeilijk is om eerlijke informatie boven tafel te krijgen.

Juryvoorzitter Martine van Veelen genoot van het lezen van de PWS’sen. “Het heeft ons een persoonlijk inkijkje in de jongeren gegeven. Wat heeft dit onderzoek voor jou betekent? Stop nooit met onderzoeken, kies elk jaar een onderwerp uit, waarin je je verder wilt verdiepen.” Zij riep ook de volwassenen in de zaal op om dat te doen.

 

Docent Ellen Leistra samen met winnares Laura Mossel