Nieuws

Leerlingen Gomarus Assen naar Bangladesh

Leerlingen van het Gomarus in Assen zijn een week naar Bangladesh geweest om te zien wat Wereldfoundation doet. • maandag 30 oktober 2017

In de herfstvakantie genoten veel leerlingen van een weekje rust. Dat gold niet voor Naomie, Celine, Niels, Gijs, Dafna en Jet. Zij gingen samen met zes leerlingen van Vincent van Gogh naar Bangladesh! 

Vier jaar lang hebben we ons als school ingezet voor Wereldfoundation, middels de actie Fiets voor een Huis. Meer dan 90 huizen hebben de leerlingen bij elkaar gespaard. In 2014 gingen al eens twee leerlingen mee met Wereldfoundation. Nu, 3 jaar later, mochten er weer 6 leerlingen gaan kijken waar Wereldfoundation haar werk doet.

In Bangladesh hebben onze leerlingen met IHS (Inclusive Home Solutions) mensen bezocht die een huis konden bouwen door de inzet van Fiets voor een Huis. En natuurlijk mocht een beetje cultuur snuiven ook niet ontbreken.
Wat is het prachtig om te zien dat door de inzet die we geleverd hebben, er zo veel goeds gedaan wordt. Hieronder een kleine impressie van onze week!

Van Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, ging de reis per fiets en boot naar Shariatpur, één van de plaatsen waar een NGO (niet-gouvernementele organisatie) gevestigd is waar IHS intensief mee samenwerkt. 
In deze plaats hebben de leerlingen een aantal met microhypotheken gebouwde huizen gezien. Stevige, droge woningen die wel tegen een stootje kunnen en de bewoners een echt thuis geven. 
Voor Niels en Gijs was het een beleving dat ze ook het huis konden zien en fotograferen wat ze zelf bij elkaar hadden gespaard.

De reis liet verder de schoonheid en tegelijk ook de armoede zien van Bangladesh. 

Dit was een reis om nooit te vergeten!