Nieuws

Leerlingen Gomarus in gesprek met prof. Dr. L. Bovenberg over de bitcoin

Gerjan en Daniël, van het Gomarus in Zuidhorn, hebben professor Bovenberg geïnterviewd over de bitcoin • dinsdag 30 januari 2018

Daniël Wieles en Gerjan Gort, vmbo-4 leerlingen van het Gomarus College in Zuidhorn, hebben afgelopen vrijdag in Tilburg gesproken met prof. Dr. L. Bovenberg, één van de meest invloedrijke economen in ons land. Als hoogleraar economie, verbonden aan een leerstoel, richt professor Bovenberg zich op een holistische en toegepaste benadering van het economieonderwijs. Samen met hun docent economie, Annekor Top, bezochten de leerlingen de Universiteit van Tilburg.

In het kader van het sectoronderzoek voor de vierdejaars vmbo-theoretische leerweg zijn Daniël en Gerjan bezig zich een beeld te vormen van de zin en onzin van de cryptomunt, in het bijzonder de bitcoin. Welke invloed heeft deze munt op onze economie en zal de bitcoin de euro kunnen vervangen? Is het zogenaamd ‘minen’ van de bitcoin een aanslag op het milieu? Als de bitcoin crasht heeft dit dan gevolgen voor de euro of de dollar? Zo volgden er nog vele vragen.

Prof. Bovenberg toonde zich buitengewoon geïnteresseerd in het onderzoek van beide leerlingen en gaf met verve zijn visie op de cryptomunt.

Hieruit ontstond een diepgaand  gesprek over de wenselijkheid en onwenselijkheid van de bitcoin. De professor wilde ook graag  de mening van de leerlingen horen. Zo ging het interview over in een uitwisseling van ideeën.

Diep onder de indruk van een onvergetelijke middag togen de Zuidhorners huiswaarts. Daar gaan Gerjan en Daniël in de komende weken hard aan de slag met het voorbereiden van een veelbelovende presentatie voor leerlingen en ouders. Deze wordt gehouden op 21 februari a.s. 

Gerjan, Daniël en professor Bovenberg