Nieuws

Leerlingen winnen vmbo beroepenwedstrijd

Rienk Meuleman won de timmerwedstrijd en Maarten Sterenberg was de winnaar bij het metselen. Voor Rienk en Maarten betekent dit dat zij mee mogen doen aan de landelijke beroepenwedstrijd! • maandag 19 februari 2018

Afgelopen donderdag en vrijdag organiseerde SSPB de jaarlijkse vmbo beroepenwedstrijd voor timmeren en metselen. SSPB Praktijkcentrum Bouw is een regionaal opleidingsbedrijf voor de bouwsector.

Het Gomarus College werd vertegenwoordigd door Jasper Dijkman, Rienk Meuleman, Lars Luchtenburg en Maarten Sterenberg (vmbo leerlingen met het profiel BWI (Bouwen, Wonen Interieur). De leerlingen moesten voor het onderdeel timmeren een scharnierende geisoleerde kapconstructie maken. Voor het metselen moest een steens muur gemetseld worden, met daar tussen een kolom. 
Dit deden ze met succes! De jury had geconcludeerd dat het niveau hoog was en dat de resultaten erg dicht bij elkaar lagen, maar voor beide richtingen werd de eerste plaats behaald door het Gomarus College.

Rienk Meuleman won de timmerwedstrijd en Maarten Sterenberg was de winnaar bij het metselen. Voor Rienk en Maarten betekent dit dat zij mee mogen doen aan de landelijke beroepenwedstrijd! Gefeliciteerd jongens!!

De winnaars Rienk (links) en Maarten (rechts)