header image

Nieuws

Loopbaan: van conciërge naar leerlingbegeleider

VAN KLIK MET JONGEREN NAAR DROOMBAAN • 16 september 2021

Het is deze week de week van de loopbaan. We delen graag het verhaal van Jan Willem Visser die dit jaar een mooie stap in zijn loopbaan maakte. Binnen de Scholengroep zijn er veel mooie verhalen van mensen die met hun hart en ziel betrokken zijn bij het onderwijs en het begeleiden van leerlingen en studenten. Het Gomarus College en ROC Menso Alting vallen samen onder de Gereformeerde Scholengroep. Jan Willem is al een aantal jaren werkzaam bij onze organisatie en deelt graag zijn inspirerende verhaal met jou.

Sinds deze zomer is Jan Willem werkzaam op het OPDC. Vanuit het Orthopedagogisch en Didactisch Centrum op het Gomarus College wordt ondersteuning geboden aan docenten, is expertise beschikbaar en wordt er onderwijs geboden aan leerlingen die een bepaalde periode geheel of gedeeltelijk niet in staat zijn regulier onderwijs te volgen.

Sinds wanneer werk je op het Gomarus College?

“In 2006 ben ik terecht gekomen op het Gomarus College in Assen als conciërge en later heb ik dit voortgezet op een van de vestigingen van het Gomarus College in Groningen.” 

Dat Jan Willem een zeer gewaardeerde conciërge was blijkt wel uit het feit dat hij in 2019 uitgroepen is tot Leukste Conciërge van het Jaar. 

Nu werk je sinds kort op het OPDC, hoe zag je weg hiernaartoe eruit?

“Ik heb vroeger een potje gemaakt van mijn school en was blij dat ik na het afronden van 4 kader kon gaan werken. Ik heb veel verschillende banen gehad; van fabrieksmedewerker tot magazijnmedewerker tot afdelingschef bij de Albert Heijn en zelfs nog een jaartje boer op een boerderij in Nieuw-Zeeland. In mijn baan als beveiliger ontdekte ik de klik die ik met jongeren heb en dat ik goed ben in het begeleiden van kinderen die als ‘lastig’ worden bestempeld. Voor sommige kinderen is school een toevlucht en door corona zijn hierdoor enkele leerlingen tussen wal en schip geraakt, waardoor het alsmaar drukker werd op het OPDC. Vanaf maart 2021 ben ik daarom één dag in de week gaan werken op het OPDC, toen er in het voorjaar een vacature vrij kwam als adviseur leerlingbegeleiding heb ik geen moment getwijfeld en gelijk gesolliciteerd.”

Waarom werken op het OPDC?

“In mijn werk als conciërge vond ik het kunnen zijn van een luisterend oor erg waardevol en in combinatie met mijn feeling voor jongeren en hun gedrag is het werk op het OPDC per uitstek iets wat aansluit op mijn vaardigheden en talenten.” 

Wil je ook de mogelijkheden binnen het onderwijs onderzoeken? Ga met ons in gesprek! Kijk op werkenbij.gsg.nl.