Nieuws

Gomarus Zuidhorn geniet van bijzondere muurschildering

Leerlingen van het Gomarus College in Zuidhorn kunnen vanaf nu genieten van een nieuwe bijzondere muurschildering in het economie/aardrijkskunde lokaal. • vrijdag 29 september 2017

Leerlingen van het Gomarus College in Zuidhorn kunnen vanaf nu genieten van een nieuwe bijzondere muurschildering in het economie/aardrijkskunde lokaal.

Tijdens de zomervakantie heeft de Zuidhornse decoratiekunstenares Frouwina Bloem een prachtige muurschildering gemaakt op de achterwand van dit lokaal. Gomarus leerling Bente Löhr mocht het lokaal heropenen door een lint door te knippen. 

Bente opent het lokaal

Verschillende thema’s die te maken hebben met de vakken economie en aardrijkskunde zijn in detail verwerkt op en om een grote wereldbol die zweeft in het heelal. De wereldbol wordt omgeven door een grote hand, die symbool staat voor Gods grootheid en Zijn zorg voor de wereld. De bedoeling is dat leerlingen in dit lokaal kunnen werken en leren in een omgeving die aansluit bij het vak dat er onderwezen wordt. “Het was een mooie opdracht met een christelijke betekenis, wat ook goed aansluit bij mijn persoonlijke geloof.” aldus kunstenares Frouwina.

Naast nieuwe aankleding van het gebouw maakt het Gomarus Zuidhorn meer veranderingen door. Zo wordt er geïnvesteerd in onderwijsvernieuwing door de nieuwe directrice Dorien Dusseldorp (inmiddels al een half jaar op haar plek) en is de instroom van nieuwe leerlingen met zo’n 25% toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Deze leerlingen komen uit allerlei verschillende kerkgenootschappen. Er waait een nieuwe wind door Gomarus Zuidhorn.