Nieuws

Nieuw gebouw én complete havo op Gomarus Leeuwarden

in het schooljaar 2017/2018 heeft Gomarus Leeuwarden een nieuw schoolgebouw én de complete havo! • dinsdag 10 oktober 2017

De bouw van het nieuwe schoolgebouw aan de Irenestraat in Leeuwarden is inmiddels begonnen en de eerste paal is de grond in geslagen. Onze toekomstige buren, groep 8 van GBS de Princenhof, kwamen een kijkje nemen op de bouwplaats. De 8e groepers zullen na de zomervakantie als eerste kunnen genieten van de nieuwe school in klas 1! 

Complete havo

Naast een nieuw schoolgebouw kun je vanaf volgend schooljaar ook je havo-diploma op het Gomarus Leeuwarden halen. Havisten hoeven daardoor niet langer in de bovenbouw over te stappen naar het Gomarus in Groningen. De nieuwe eersteklassers vormen de eerste lichting die havo-examen kunnen doen. Dat betekent dat de eerste havo-examens worden afgenomen in het schooljaar 2022-’23.

Laten we hopen op een voorspoedig traject, zodat we na de zomervakantie kunnen genieten van een nieuwe school!

De nieuwe vestiging krijgt een 'bonte verzameling' gevelstenen. Deze stenen verwijzen naar de vele verschillende leerlingen op de school, die volgens architect Wind Architecten uit Drachten ‘in mooi verband’ samenwerken.