Nieuws

De Drift

Nieuw schoolgebouw Gomarus Drachten officieel geopend

Donderdag 14 maart is het nieuwe schoolgebouw van het Gomarus College in Drachten officieel geopend door minister van onderwijs Arie Slob. • dinsdag 19 maart 2019

Donderdag 14 maart is het nieuwe schoolgebouw van het Gomarus College in Drachten officieel geopend door minister van onderwijs Arie Slob. Met de openingshandeling startte hij een lipdub. Een muzikaal filmpje waarmee medewerkers en leerlingen op een ludieke manier het nieuwe gebouw toonden.

De leerlingen zijn 9 januari al gestart met de lessen in het nieuwe gebouw, maar donderdag werd de school officieel geopend en konden belangstellenden een kijkje nemen.

Minister Slob was onder de indruk van de slogan van de school ‘leren voor je Leven’. Het geeft aan dat leerlingen zich op school voorbereiden op hun plek in de maatschappij.

Vorig jaar verhuisde het Gomarus College in Leeuwarden ook al naar een nieuw gebouw. Hiermee staat het christelijke onderwijs van het Gomarus College in Friesland goed op de kaart.

Feest

Een opening heeft natuurlijk altijd een officieel tintje, maar men wilde ook een programma wat echt leuk is voor de leerlingen zelf. Een groep leerlingen haalde voor het opnemen van de lipdub halsbrekende toeren uit op de trap in het gebouw. En een acro-groep van leerlingen zorgde voor afwisseling in het programma van sprekers tijdens de opening. Terwijl de genodigden een rondleiding in het gebouw kregen gaf zandprinses Rosa van der Vijver een voorstelling voor de leerlingen.

Goede doel

Genodigden bij de opening werd gevraagd, in plaats van een feestelijke attentie, een donatie te geven voor ZOA om te helpen bouwen aan onderwijs in Uganda.