Nieuws

Nieuwe directeur voor het Gomarus College Zuidhorn

Eerste vrouwelijke directeur wil naast de doorgaande versterking van het onderwijs werken aan de integratie van de school in het dorp Zuidhorn • maandag 16 januari 2017

Dorien Dusseldorp is deze week gestart als nieuwe directeur van het Gomarus College in Zuidhorn. Zij volgt daarmee Wessel Bos op die directeur geworden is op een andere vestiging van de scholengemeenschap. Dorien vindt het leuk en bijzonder dat het Gomarus College haar heeft aangenomen. “Ik ben iemand zonder krijt aan de vingers, relatief jong en ook nog eens de eerste vrouwelijke directeur. Mijn expertise is het leiding geven aan ontwikkeling van een organisatie. Ik wil ervoor zorgen dat leerlingen en professionals goed gedijen op school.

De eerste grote kennismaking met (nieuwe) ouders en dorpsgenoten is de  OPEN DAG  a.s. donderdag 19 januari. Vanaf 19.00 uur staan de deuren van de school wijd open voor leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen uit Zuidhorn en vanuit de regio. “Leerlingen die op zoek zijn naar een school met goed onderwijs, naar een wat kleinere VO-school met een uitstekende aansluiting op het vervolgonderwijs moeten vooral komen kijken”, aldus Dorien. “In deze school is er oog voor de leerling en heerst er rust en regelmaat. Tegelijk biedt het volop uitdagingen en is het een volwaardige VO-school waar de onderwijskwaliteit en onderwijsresultaten goed zijn. Daarmee is het een goede overgang tussen de wat beschermde omgeving van het basisonderwijs en de bovenbouwopleidingen in de stad Groningen”, zo voegt zij er aan toe.

Het Gomarus College is de enige school voor voortgezet onderwijs in Zuidhorn. Een gereformeerde school die meer en meer ontdekt wordt door een breed scala  aan ouders die hun kind een christelijke opvoeding geven en daarbij een school zoeken waar de Bijbel en het geloof centraal staan. Dat merk je aan de sfeer die er is, aan de inhoud van de vakken en aan de manier waarop elke leerling gezien wordt.

Naast de doorgaande versterking van het onderwijs wil Dorien ook werken aan de integratie van de school in het dorp Zuidhorn. Hoe precies? Dat gaat ze samen met leerlingen, ouders en personeel uitwerken. Het is Doriens ambitie om een bijdrage te leveren aan een open school waarin leerlingen goed onderwijs krijgen, waarin ook ruimte is voor ontspanning en leuke dingen. Daarnaast wil ze dat iedereen er met veel plezier werkt en dat het dorp Zuidhorn trots kan zijn op 'hun' Gomarus College.