Nieuws

Vondelpad 2

Ondernemende leerlingen Gomarus beginnen winkel

Hoe leer je wat er allemaal komt kijken als je je eigen onderneming gaat starten? Gewoon door het te doen. Vmbo leerlingen uit klas 3 van het Gomarus College aan het Vondelpad in Groningen zijn hun eigen winkel gestart. Die winkel is vandaag geopend door • donderdag 13 december 2018

Als je voor het vak ondernemen een gast wilt uitnodigen, is Ben Woldring natuurlijk een inspirerend voorbeeld. Hij begon op zijn 13e een schoolopdracht met als resultaat de website bellen.com. Deze website was een hit en de advertentie-inkomsten stroomden binnen. Nu is Ben 33 jaar en heeft hij 45 werknemers in dienst, verspreid over drie locaties.

In de aula van het Vondelpad waren zo’n 100 leerlingen waaraan Ben zijn verhaal vertelde. “Dit is veel leuker dan iets leren uit een boek, hier hoor je hoe het echt moet!” volgens één van de leerlingen. Ben opende vervolgens de winkel die door de leerlingen zelf is bedacht en uitgevoerd; het assortiment, de inkopen en de uitstalling. Je passer of rekenmachine, een Gomarus hoodie of een flesje water: het is te koop in de winkel en er zijn nog nieuwe ideeën genoeg.

De tip van Ben aan de leerlingen: Leer programmeren, want er is een tekort aan mensen die dat goed kunnen. En laat juist programmeren één van de keuzevakken is waar leerlingen volgend jaar uit kunnen kiezen.

Op het vmbo van het Gomarus College kun je niet alleen leren hoe je moet ondernemen, maar zijn er ook opleidingen in de techniek en zorg & welzijn. De school biedt zowel het Vakcollege als de VakMavo aan. Leerlingen worden opgeleid tot vakmensen, want daar zitten veel bedrijven om te springen. 

Gomarus op OOGTV

OOGTV was ook aanwezig bij de opening van de winkel en heeft een mooi nieuwsitem gemaakt op hun site.
Bekijk hier het filmpje!