Nieuws

Oudste medewerker Gomarus College 80 jaar geworden

Johan Wijma, beter bekend als de lieve hulpconciërge op het Gomarus College Magnolia, is 80 jaar geworden! • donderdag 10 mei 2018

Johan Wijma, beter bekend als de lieve hulpconciërge op het Gomarus College Magnolia, is 80 jaar geworden! Daarmee is hij de oudste medewerker van het hele Gomarus College!

Bijzonder, 80 jaar en nog steeds zo actief op school. Johan vertelt: “Het contact met de jongelui vind ik zo leuk. Een doelpunt maak je samen. Zo is dat ook op school, dat doe je niet alleen. Voor de jongelui moet er een goede klik zijn. En ik las dat vrijwilligerswerk doen goed is tegen dementie.”

Elke maandag en woensdagmiddag is Johan conciërge op de Magnolia. Johan begint de werkdag altijd met het zetten van lekkere kop koffie voor zijn collega’s. “Een vers kop koffie is heel belangrijk! Dat is een goede start voor de lessen.” Daarna beantwoordt hij telefoontjes, deelt pleisters uit, repareert fietsen en vangt leerlingen op die te laat komen.

Gister werd Johan op school in het zonnetje gezet. Hij ontving felicitaties van o.a. de jongste leerling van de Magnolia. En vandaag viert hij het met familie en kennissen.

80 jaar, dat zou je niet zeggen. Dat klopt, zegt Johan

“Maar daar zit niets van mezelf bij, ik heb alles gekregen van de Heer.”