Nieuws

Reiskosten subsidies voor provincie Friesland

De provincie Friesland komt met subsidies voor twaalf- tot en met achttienjarigen die met het openbaar vervoer naar het voortgezet onderwijs reizen! • woensdag 11 juli 2018

De provincie Friesland komt met subsidies voor twaalf- tot en met achttienjarigen die met het openbaar vervoer naar het voortgezet onderwijs reizen!
Het gaat om regelingen voor een periode van vier jaar. Veel leerlingen op het voortgezet onderwijs maken (een deel van het jaar) gebruik van een busabonnement. Provincie Fryslân wil ouders en kinderen tegemoetkomen in de buskosten die zij maken.

Vanaf 1 augustus kunnen leerlingen tussen de 12 en 18 jaar, korting krijgen op het ‘Altijd Vrij Fryslân’ abonnement, bovenop de leeftijdskorting die zij krijgen. Het gaat om 25 euro korting per maand of 250 euro per jaar. Met het ‘Altijd Vrij Fryslân’ abonnement kun je door heel Fryslân reizen. Vanaf 1 augustus kan het abonnement met korting aangeschaft worden in de webshop van Arriva.

Meer informatie is te vinden op www.arriva.nl/scholierenkorting

Positief over maatregel

Als Gomarus College juichen wij deze maatregel toe. Voor sommige ouders is de keuze voor het Gomarus namelijk niet zo vanzelfsprekend door de hoge vervoerskosten. De stichting Vrienden van Gomarus probeert ook tegemoet te komen in de reiskosten wanneer deze niet betaald kunnen worden.

Door deze maatregel vanuit de provincie verwachten we een positief effect voor de havo-bovenbouw die in 2019 start op het Gomarus in Leeuwarden.

Lees via onderstaande link het gehele artikel in de Leeuwarden Courant.