Nieuws

3e HV verbredingstraject Leeuwarden omlijst door zang en dans

Durf te schitteren! Onder dit motto presenteerden tien leerlingen dinsdag 4 juli de resultaten van hun verbredingstraject en waren er mooie uitvoeringen van dans en muziek. • maandag 10 juli 2017

Diversiteit

Het was weer genieten om te zien hoe divers de gekozen onderwerpen waren bij het verbredingstraject. Zo nam Margretha Wiersma iedereen mee in de werking van het pijporgel en speelde haar begeleider, meneer van Luit, in twee verschillende toonsoorten op zijn kistorgel.
Douwe Smit en Lisanne Pronk schreven respectievelijk een mythe en een verhaal. Lisanne had daarbij schrijftips en -tops van Hans Mijnders gevraagd en kreeg een prachtig compliment van deze bekende auteur van christelijke jeugdboeken.
Gabriëlle van der Werff maakte indruk met haar zelfontworpen fietskrat en Bas Zuidema en Siebrand Visser onderzochten waar een modern voetbalstadion aan moet voldoen.
Gert-Jan Renes boog zich de afgelopen periode over robottechniek in de afstemming van stoplichten.

HV uitblinkers

Om de kwaliteit van het verbredingstraject een impuls te geven, was er dit jaar ook de ‘HV uitblinker-prijs’. Deze ging naar het duo Shadé Bloem en Silke Werkhoven met hun website ‘EverythingAboutSchool’ waar ze met blogs en vlogs brugklassers wegwijs willen maken bij hun start in het voortgezet onderwijs. De jury was op een zelfde manier onder de indruk van het project over zeefdrukken van Lonneke Boersma en ook zij ontving daarom een cadeaubon.

Uitblinkers Shadé en Silke

‘Schitterende’ chocoladereep

Omdat er binnen school veel meer talent komt bovendrijven bij o.a. de vieringen rond Kerst en Pasen, konden ouders en belangstellenden nu ook genieten van twee uitvoeringen van muziek en twee uitvoeringen van dans.
Aan het eind van de middag kregen alle leerlingen een ‘Schitterende’ reep chocola en namen de verbreders hun certificaat in ontvangst.