header image

Nieuws

VMBO Vakwedstrijden

UITGEDAAGT OM DE BESTE IN JE VAK TE WORDEN • 10 februari 2023

Op het Gomarus College Vondelpad 2 in Groningen wordt er vakgericht onderwijs gegeven binnen verschillende profielen. Een praktische route om leerlingen door veel praktijk optimaal te begeleiden naar een passende en kansrijke beroepskeuze. Leerlingen die meer aan kunnen dagen we uit om de beste in hun vakgebied te worden en kunnen mee doen met vmbo vakwedstrijden die jaarlijks worden georganiseerd.

Tristan en Joran doen de richting Produceren, Installeren en Energie (PIE) op Gomarus College Vondelpad 2. Samen hebben ze deze week hun skills ingezet in de voorrondes van de provinciale Skills Talent wedstrijd.

In de voorrondes werkten Tristan en Joran in teams aan diverse onderdelen op het gebied van automatiseren, installeren en monteren. Veiligheid is binnen de richting PIE een belangrijk element.

Zo moeten de leerlingen fouten en onveilige situatie kunnen signaleren en hierin een veilige werkwijze hanteren.

Met het afleveren van keurige opdrachten, werden Tristan en Joran de winnaars van de voorrondes van provinciale Skills Talent wedstrijden!

Op 22 en 23 maart gaan ze daarom door naar de RAI in Amsterdam om daar hun skills in te zetten in de landelijke Produceren, Installeren & Energie wedstrijd.