Nieuws

Werken bij

Wat betekent werken voor het Gomarus College voor Hanneke Kremer? • woensdag 13 mei 2020

Hanneke Kremer werkt al 12,5 jaar met veel plezier voor het Gomarus College. Ze heeft op alle locaties (met uitzondering van locatie Leeuwarden) gewerkt en geeft verschillende vakken. Ze deelt graag wat werken op het Gomarus College voor haar betekent. 

 • Wat voor werk doe je? 
  Ik geef nu les op het Praktijkonderwijs. Ik geef de vakken gym, tuinlessen, een paar lessen Engels en taal/rekenen. Vooral gym en de tuin vind ik erg leuk om te doen, lekker actief en veel buiten. Het leuke van de tuinlessen is dat er, terwijl je bezig bent, vaak hele leuke gesprekjes met leerlingen ontstaan. 
   
 • Hoelang werk je voor het Gomarus College en welke functies heb je gehad? 
  Komende dinsdag ben ik 12,5 jaar bij het Gomarus College in dienst. Ik ben begonnen op de de locatie Magnolia, ik viel daar in voor een collega en heb daar bijna een heel schooljaar biologie gegeven. Vervolgens heb ik in Assen, op Vondelpad 3 en nog kort in Drachten lichamelijke opvoeding (LO) gegeven. Daarna kon ik helemaal op het Vondelpad aan de slag, ik gaf een aantal tto-klassen en basis/kader klassen LO. Een leuke afwisseling! Ik heb hierna nog veel jaren met plezier lesgegeven op het Vondelpad. 
   
 • Hoe was de overstap van Vondelpad naar Praktijkonderwijs, en waarom heb je die overstap gemaakt?  
  Afgelopen jaren begon ik wat onrustig te worden, tijd voor iets nieuws, maar wat dan? Vorig schooljaar heb ik op school gesprekken gehad om eens rustig te onderzoeken wat de mogelijkheden zouden kunnen zijn. Het feit dat er door bezuinigingen voor LO veranderingen werden doorgevoerd versterkte mijn idee om iets anders te gaan zoeken.
  Toen hoorde ik ineens een week voor de zomervakantie van de vacature op het Praktijkonderwijs voor gym- en tuindocent. Ik ben op gesprek geweest en kwam daar erg enthousiast van terug. Een hele andere manier van lesgeven en een ander praktisch vak om in te duiken en te ontdekken. Het was wel heel raar om zo vlak voor de zomervakantie ineens weg te gaan, zonder nog afscheid te kunnen nemen van leerlingen en collega' s. Maar tot nu toe ben ik blij met de overstap naar het Praktijkonderwijs, ik heb het er ontzettend naar mijn zin!

   
 • Waarom heb je gekozen om juist voor het Gomarus College te werken en hoe vind je het om voor de school te werken?  
  Ik heb een beetje een Gomarus hart denk ik. Ik ben zelf altijd met veel plezier naar het Gomarus College gegaan (locatie Zuidhorn en Vondelpad 1). Toen ik op de ALO zat ben ik nog een aantal jaren meegeweest als begeleider op de excursies naar de Ardennen. Na de ALO werd ik benaderd door de locatie Magnolia om invallessen te geven voor het vak biologie. Zo ben ik eigenlijk sinds mijn 12e nooit helemaal weggeweest bij het Gomarus. Ik vind het heel fijn om voor het Gomarus College werken. Ik vind het mooi op het Gomarus dat we samen geloven. Tijdens dagopeningen kom je soms tot hele mooie gesprekken met leerlingen.

 • Wat vind je belangrijk in je werk? 
  Goed en leuk contact met leerlingen en collega’ s. Vanuit die relaties kom je samen tot mooie dingen.
   
 • Hoe was je zelf als kind vroeger op school? 
  Enthousiast, gezellig, een last minute leerder. Vooral bij LO en BSM (bewegen, sport en maatschappij) ging ik voor de tienen. Ik bleef vaak lang plakken op school met vrienden, omdat ik het er naar mijn zin had. Een mooie tijd!